LVŽS programoje yra numatyta remti tradicines šeimas, rūpintis jomis, jų gerbūviu. Keisti mūsų programos nuostatų neketiname. Ministras šio siūlymo nei su frakcija, nei su manimi nėra derinęs“, – BNS teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ką mano apie homoseksualų partnerystės įteisinimą, R. Karbauskis pakartojo remiantis „tradicinės šeimos“ koncepciją.

„Tradicinė šeima yra natūrali duotybė ir visuomenės pagrindas, kuris turi būti puoselėjamas“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

E. Misiūnas, komentuodamas bylą Konstituciniame Teisme dėl užsienyje susituokusių tos pačios lyties asmenų teisių Lietuvoje, ketvirtadienį sakė, kad Lietuva galėtų pripažinti homoseksualias santuokas.

„Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju, žiūrėčiau pakankamai liberaliai. Manau, kad galėtų“, – sakė E. Misiūnas, paklaustas, ar homoseksualios santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje.

E. Misiūno atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius BNS teigė, kad ministras išsakė savo asmeninę nuomonę, o pataisas dėl homoseksualių asmenų santuokų įteisinimo turėtų teikti Teisingumo ministerija.