„Kadangi tas mūsų atsinaujinimas pritraukia tikrai daug įvairių protingų ir reputaciją profesinę turinčių žmonių, tai viena iš tokių yra Jolanta. Kodėl Šalčininkai? Todėl, kad ji ten turi savo šaknis, ji ten jaučiasi kaip namie, ji Sąjūdžio metais buvo vietinio dienraščio redaktorė. Tai yra didelis politinis pliusas, kad žmogus yra realiai iš tos aplinkos“, – sakė G. Paluckas.

Vertindamas J. Butkevičienės galimybes laimėti mero postą rajone, kuriame jau labai ilgai rinkimus laimi Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) kandidatas, G. Paluckas sakė, kad partija rinkimuose turi įvairių tikslų, ne tik mero postą, bet ir vietas taryboje.

Kalbėdamas apie J. Butkevičienės profesinės praeities, pavyzdžiui, jos darbą „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK), LSDP pirmininkas sakė, kad klausimų dėl to neturėtų kilti, ypač tiems, kurie atsimena, kaip viskas vyko.

„Tai yra, kai ji pajuto politinį spaudimą ar buvo pradėtas politizavimas, tai Jolanta juk ir pasitraukė iškart. Tai buvo tam tikras reputacinis testas ir ji jį tikrai išlaikė. Jeigu reikės, mes priminsime, kaip iš tikrųjų buvo, kad nebūtų nesusipratimų. Aš manau, kad ji profesinį veidą tikrai išlaikė pasitraukdama iš aukštos, geros, gerai apmokamos pozicijos“, – sakė G. Paluckas

DELFI primena, kad J. Butkevičienė yra dirbusi žemės ūkio ministrų „darbiečio“ Vigilijaus Juknos ir Virginijos Baltraitienės patarėja, taip pat vadovavo rusiškąjį Pirmąjį Baltijos kanalą (PBK) valdančiam holdingui Lietuvoje, iš kurio atsistatydino po šmeižikiškos laidos apie Sausio 13-ąją.

Prieš tai iki 2009 metų J. Butkevičienė yra vadovavusi Švedijos koncerno MTG valdomos komercinės TV3 televizijos Žinių tarnybai.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo pradžioje.