Tuo metu įvykių centre atsidūrusi šeima kruopščiai vykdo visus nurodymus. LNK žiniomis atskleidė, kad specialistai šeimą lanko mažiausiai keturis kartus per savaitę.

Advokatai, susipažinę su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir viešai pateikta informacija surašė skundą generaliniam prokurorui dėl šeimos orumą žeminančios informacijos paskleidimo.

„Prokuratūra leidžia sau paskleisti duomenis, kurie visuomenėje formuoja neigiamą įvaizdį apie šeimą neturint absoliučiai jokių duomenų, kad tokie gali būti. Mes ruošiam skundą, kuris greičiausiai bus pateiktas šiandien dėl šališko duomenų atskleidimo, pasakant a, bet nepasakant“, - sakė šeimos advokatas Saulius Dambrauskas.

Gintaras ir Eglė Kručinskai

Šiandien prokuratūra apie skundą dar žinių neturėjo ir žadėjo pateikti daugiau informacijos išnagrinėjus situaciją. Advokatai ruošia dar vieną skundą. Jie užsimojo prieš žmogų, kuris pranešė institucijoms apie motinos elgesį su vaikais parke.
„Mes įžvelgiame to asmens, kuris pranešė apie įvykį veiksmuose nusikaltimo požymius“, - taip pat sakė advokatas.

Šeima vykdo jiems paskirtus specialistų nurodymus. Tėtis Gintaras pradėjo lankyti pozityvios tėvystės kursus.

„Ten susirinko bent 10 tėvelių, iš kurių paimti vaikai, ar jie prižiūrimi socialinių darbuotojų. Ir ten buvo tokia tema, kaip jaučiasi mama, kai iš jos paimti vaikai, bent tuo metu norėjo išdėstyti šitą temą“, - sakė Gintaras Kručinskas.

Šeimai paskirta nuolatinė priežiūra. Kručinskų namuose 4 kartus per savaitę lankosi specialistai. Padedantys gerinti socialinius ir kitus įgūdžius.

Eglė ir Gintaras Kručinskai

„Šeimos gebėjimas atstovauti save institucijose, bendrauti tarpusavyje, su atskirais specialistais, socialiniai įgūdžiai - tėvystės įgūdžiai. Tai gebėjimas bendrauti su aplinka“, - sakė socialinių paslaugų šeimai skyriaus vedėja Birutė Mikulėnaitė.

Mama Eglė teigia pastebėjusi, kad vaikų elgesys pasikeitė, jie esą pradėjo bijoti moterų.

„Vaikai toliau yra baikštūs, vengia labai moterų, gatvėje pakalbinti, berniukas agresyviai šaukia į veidą, ypač moterim, ir kai ateina socialinės darbuotojos“, - pasakojo vaikų motina Eglė.

Tėvas pasakoja, kad dukra prieš kelias dienas papasakojo prisiminus, kas vykdavo, kai ji su broliu buvo pas globėjus.

„Taip kaip sakau jus ten migdydavo? Mergaitė sako griebdavo už pilvo ir judindavo mus, net taip atsidusau. Sakau kratydavo? Ar skaudėdavo? Verkdavai? Verkdavau“, - pasakojo G. Kručinskas.

Tačiau šios informacijos patikrinti nėra galimybių, tėvai skundo dėl tokių pasakojimų niekam nepateikė.

Po vaikų paėmimo įvykių krito šešėlis ant Vaiko teisių Kauno skyriaus. Tačiau šiuo metu įstaiga tapo atviresnė, o laikinoji vadovė šeimai kol kas neturi jokių priekaištų.

Artimiausiu metu prokuratūra žada pateikti naujų detalių apie prieš mamą Eglę vykdomą ikiteisminį tyrimą.