„Apgailėtina, kad prokuratūra tokio lygio įrodymus deda į bylą kaip už tikrą pinigą, jiems turėtų būti gėda. Ekspertai tiek prirašė pro šoną, kad per dešimt minučių man neužtektų pasakyti, ko ekspertai nepataikė. Protokolai ir ekspertizės aktai yra gerokai netikslūs“ , - teigė žurnalistams R. Kurlianskis

R. Kurlianskis sako, kad verslininkai apie pinigus šneka visuomet. Verslininkas pažymėjo, kad jo pinigų sumos buvo skirtos paramai.

„Man neinkriminuojamas G. Steponavičiaus papirkimas. Gal tai yra naujiena. (...) Taip, byloje yra tos sumos. G. Steponavičiaus fondas gerus darbus darė. Tai yra pozityvu, ir aš visiškai to nesigailiu“, - sakė R. Kurlianskis.

„Mano pajamos tiek už 2014 m., tiek 2015 m. pagal Rinkimų įstatymus leido man remti politines kampanijas ar pretendentus nuo 35 iki 40 tūkst. asmeniui. Tai yra deklaruotos pajamos Mokesčių inspekcijai“, - teigė R. Kurlianskis.

Trečiadienį teismo posėdyje tęsiama garso ir vaizdo įrašų peržiūra. Vaizdo įraše matomi restorane sėdintys G. Steponavičius bei R. Kurlianskis.

R. Kurlianskio ir G. Steponavičiaus pokalbis užfiksuotas 2016 m. sausį. Garso ir vaizdo įrašai - ir vėl blogos kokybės. Įtariama, kad G. Steponavičius iš R. Kurlianskio gavo 15 tūkst. eurų kyšį.

Protokolo medžiaga neatitinka vaizdo įrašo. Pasak advokatų, vaizdo įrašai nėra aiškūs. Vietomis kamera STT pareigūnų yra uždengiama. Pasak advokato Lino Belevičiaus, pareigūnai sąmoningai uždengė kamerą. Advokatas Simonas Slapšinskas sako, kad protokole pažymėta, jog filmuojant dalyvavo tik vienas pareigūnas, bet vaizdo įraše matoma, kad prie kameros atėjo ir antrasis STT pareigūnas.

,,Apgailėtina“, - po vaizdo įrašo peržiūros sakė R. Kurlianskis.

Tiek G. Steponavičius, tiek R. Kurlianskis atsisakė komentuoti vaizdo įrašą prokurorui Justui Lauciui.

Teisėsauga įtaria, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus, primena ELTA.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.

Įtariama, kad Š. Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, G.Steponavičius - 15 tūkst. eurų, V. Gapšys - daugiau nei 27 tūkst. E. Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Įtariama, kad politikai dėl kyšių tarėsi su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau Seime ar kitose institucijose siūlė arba palaikė koncernui palankias iniciatyvas.