„STT sulaikius R. Ačą dėl įtarimų stambiu kyšininkavimu, jo žmonos, LVŽS frakcijos narės V. Ačienės tolesnis darbas Seimo Antikorupcijos komisijoje sukeltų visuomenėje pagrįstą nepasitikėjimą bei diskredituotų svarbios parlamentinės priežiūros komisijos darbą. Ponios V. Ačienės pasisakymai, kad jos vyro sulaikymas yra susijęs su artėjančiais rinkimais, taip pat sėja nepasitikėjimą teisėsaugos institucijų darbu bei tokiu būdu joms daromas tiesioginis politinis spaudimas. Raginame V. Ačienę į šią komisiją delegavusios LVŽS frakcijos seniūną R. Karbauskį griežtai atsiriboti nuo jo kolegės pareiškimų ir taip pat paraginti Seimo pirmininką V. Pranckietį atsiriboti bei ją nedelsiant atšaukti iš Seimo Antikorupcijos komisijos”, - ragina R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Seimo narė V. Ačienė lapkričio 5 d. „Žinių radijo“ laidoje, komentuodama jos vyro sulaikymą, teigė, kad „peršasi tokia mintis, kad turbūt prasidėjo rinkimai“.

Kol vyks ikiteisminis tyrimas dėl įtarimų kyšininkavimu, STT sulaikytas Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narys, buvęs Raseinių administracijos direktorius Remigijus Ačas laikinai suspendavo narystę partijoje, primena ELTA.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos veiksmai ir pareikšti įtarimai Remigijui Ačui mums yra nemaloni staigmena, tačiau visais atvejais teisėsaugai būtina atlikti visus reikiamus veiksmus, kad galėtų išsiaiškinti tiesą. R. Ačas laikinai sustabdė narystę partijoje, kol vyks ikiteisminis tyrimas”, - sako LSDD lyderis Gediminas Kirkilas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Raseinių rajono savivaldybėje.