„Tikrai. Aš nematau galimybių, kaip galima Lietuvos politinėje sistemoje dalyvauti rinkimuose be politinės partijos paramos. Tai yra ir struktūriniai, finansiniai dalykai. Net ir G. Nausėdos su dideliu dabartiniu jo populiarumo kampanijai bus reikalinga finansinė ir struktūrinė parama. Pagal dabartinius įstatymus, vienas to nepadarysi“, – sakė V. Ušackas patikinęs, kad ir partijos palikti neplanuoja.

Pirmadienį prieš pietus V. Ušackas teigė esąs pakeliui į Londoną, jis jau buvo besėdąs į lėktuvą. Ten teigė turįs daug susitikimą, ir apie tolesnę karjerą kol kas neskuba galvoti.

„Esu laisvas žmogus, konsultuoju suinteresuotus žmones kaip konsultantas“, – sakė jis.

Nesigaili dalyvavęs

Rezultatu 79 proc. prieš 21 proc. Ingridai Šimonytei pralaimėjęs pretendentas nesigaili dalyvavęs rinkimuose.

„(Rezultatas) koks buvo, toks buvo. Reikia apmąstyti pamokas. Manau, kad tas rezultatas parodo Ingridos įdirbį Lietuvos vidaus politikoje, ir mano nepakankamą žinomumą, ką rodo ir apklausos. Jei kampanija būtų ilgesnė, jei žmonės būtų galėję labiau susipažinti su mano konkrečiais siūlymais, proveržio planais, ir išgirdę apie mano valstybės viziją, apie vertybes, apie tai, kas aš esu, o ne tai, ką kai kurie apžvalgininkai rašo, mano rezultatai būtų kitokie“, – sakė V. Ušackas.

Paklaustas apie tai, kas bus jo burtomis „Vyčio kuopelėmis“ buvęs pretendentas į kandidatus teigė, kad jie toliau bendraus.

„Draugų tinklas, politiškai motyvuotų patriotų, pilietiškai nusiteikusių žmonių – jis išliks. Manau, kad mes komunikuosime“, – sakė V. Ušackas.

Nustebo dėl rezultato

TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis teigė esąs nustebęs dėl to, kokiu skirtumu V. Ušackas pralaimėjo I. Šimonytei.

„Aš turiu pripažinti, kad (rezultatas) nustebino, turbūt, ne mane vieną“, – sakė G. Landsbergis.

Tačiau jis teigė neturįs abejonių, kad kova tarp kandidatų buvo nuoširdi, ir galutinio rezultato iš anksto niekas nenumatė.

„Vygaudas dirbo labai aktyviai, buvo labai stipriai matomas jo siekis telkti ir įtikinti partiečius ir nepartiečius. Spėčiau, kad gal kai kurie veiksmai galėjo būti partiečių priimti kaip nekonstruktyvūs. Sakykime – nakvojimas prie balsadėžių. Kai kurie partiečiai man privačiai skundėsi matą lyg ir nepasitikėjimą partijos struktūromis.

Juk rinkimus organizuoja ne Landsbergis, ne prof. Landsbergis, ne Kubilius, juos organizuoja partijos žmonės. Jie tą daro dažnai laisvanoriškais pagrindais, dirba, visi buvo suinteresuoti, kad tie rinkimai būtų skaidrūs, orūs ir teisingi. Toks nepasitikėjimas, tai yra nepasitikėjimas ne partijos vadovybe, o nepasitikėjimas tais, kurie organizuoja, partijos darbininkais, jie galėjo jaustis įskaudinti, ir tą nuotaiką šiek tiek paskleisti plačiau“, – sakė G. Landsbergis.

Partijos lyderis teigė visą laiką tikėjęs, kad V. Ušackas, kaip žadėjo, pralaimėjęs garbingai pasitrauks iš tolesnės kovos.

„Aišku tos intrigos visuomenėje sklandė. Žiniasklaida šiek tiek pakūrendavo laužą, kad gal kažko bus. Man rodos, „Dėmesio centre“ Vygaudas pasakė, kad jis nedalyvaus toliau rinkimuose negavęs partijos paramos, aš išgirdau, ką jis pasakė, ir apeiti tą pasakymą jam būtų labai sudėtinga. Tokiu būdu jis būtų gavęs nesąžiningo negarbingo politiko etiketę. To, turbūt, niekas sau nenori, ir niekas jam partijoje to nelinkėtų“, – sakė G. Landsbergis.

Jis teigė kol kas nieko negirdėjęs apie tolesnius V. Ušacko karjeros planus, tačiau leido suprasti, kad, kaip partijos nariui, jam durys į ateities galimybes yra atviros.

„Esu pasakęs, kad tikrai mano siekis yra į jį, kaip partijos narį, įtraukti, ir ateities projektuose darbuotis toliau“, – sakė G. Landsbergis.