Politikas užsimena apie naujo rinkimų komiteto steigimą.

Pirmadienį keturiolika žinomų klaipėdiečių atviru laišku kreipėsi į miesto merą V. Grubliauską, prašydami jo kandidatuoti į miesto merus naujuose savivaldybės rinkimuose. Tarp pasirašiusių - du buvę miesto merai, trys skirtingoms frakcijoms priklausantys dabartinės miesto tarybos nariai, žinomi gydytojai, pedagogai, visuomenininkai, verslininkai, kultūrininkai.

ELTA primena, kad liberalams miesto mero rinkimuose atstovaus Seimo narys Simonas Gentvilas. Jis partijos kandidatu buvo deleguotas rugsėjį vykusiuose partijos skyriaus rinkimuose. Vidiniuose rinkimuose S. Gentvilas varžėsi su V. Grubliausku ir laimėjo 6 balsų persvara.

Kaip ELTA jau skelbė, antros kadencijos dabartinis Vilniaus miesto meras Rermigijus Šimašius taip pat nusprendė siekti be partijos pagalbos, tam pritarė ir Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius. Partijos valdyba tokį sprendimą pripažino pažeidusiu partijos įstatus bei pareikalavo jį anuliuoti. Vilniaus liberalai valdybos veiksmus vadino neteisėtais. Liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas kreipėsi į partijos etikos sargus, kad šie paaiškintų, kieno elgesys teisėtas, o kieno - ne.

Vilniaus mero R. Šimašiaus, antradienį oficialiai paskelbusio visuomeninio rinkimų komiteto startą, pavyzdžiu pasekė ir Varėnos rajono savivaldybės meras liberalas Algis Kašėta. Trečiadienį feisbuke jis pranešė, kad 2019 metų Savivaldos rinkimuose dalyvaus taip pat su visuomeniniu rinkimų komitetu - Algio Kašėtos sąrašu „Drauge su Jumis“.

Dalyvavimo rinkimuose ne su partija būdą jau pasirinko Pagėgių skyriaus atstovai. Tarp tokių skyrių taip pat minimi ir Utenos liberalai.

Pastarąjį penktadienį rinkimų komitetų idėją remiantys liberalai pranešė apie savo traukimąsi iš partijos. Tarp jų Seimo narė Aušrinė Armonaitė, R. Šimašius, Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius.