Kauno tvirtovės VI forte planuojama įrengti karo technikos ekspoziciją, taip pat sutvarkyti pastatus.

Kauno savivaldybės teigimu, fortą norima pritaikyti visuomenės ir turizmo poreikiams. Tarp svarbiausių darbų numatyta sutvarkyti pastatus – kaponierių ir kordegardą, sumontuoti bei atnaujinti inžinerinius tinklus, įrengti privažiavimą ir automobilių stovėjimo aikštelę.

Atnaujinti VI fortą planuojama iki kitų metų pabaigos. Projektas finansuojamas savivaldybės ir Europos Sąjungos lėšomis.

Planuojama, kad jau kitais metais lankytojai forte galės apžiūrėti skirtingo kalibro ginklus, sunkiąją artileriją, įvairias transporto priemones, inžinerinę techniką, šarvuočius, karinius katerius, radiolokatorius, ryšių bei navigacijos priemones ir tankus T-55 ir T-72.

Projekto metu bus bendradarbiaujama su Daugpilio savivaldybe, siekiant skatinti regioninį turizmą, užtikrinant kultūros paveldo objektų išsaugojimą.

Rangovo konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Avadi“ (siūloma darbų kaina - 641,2 tūkst. eurų), „HSC Baltic“ (669,6 tūkst. eurų) ir „Vilungės statyba“ (684 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)