S. Gentvilas teigė, kad apie galimus E. Masiulio ir liberalės Simonos Jucienės santykius sužinojo iš žiniasklaidos.

„Įtarimą sukėlė tai, kad mano padėjėja penktadienį pranešė išeinanti iš darbo. Nustebau, paklausiau, kas dedasi, nes ketverius ar penkerius metus dirbo. Tada nesupratau motyvacijos, bet po jūsų straipsnio supratau, – apie DELFI publikaciją, kurioje buvo pranešta, kad Eligijus Masiulis Odesoje buvo užfiksuotas su šviesiaplauke moterimi, teigė Seimo narys Simonas Gentvilas. – Tai mūsų Klaipėdos skyriaus narė, buvusi Eligijaus Masiulio padėjėja, dirbusi mano padėjėja.“

S. Gentvilas teigė, kad DELFI portale pamatęs nuotraukas suprato, kodėl jo padėjėja nusprendė skubiai išeiti iš darbo.

Seimo nario teigimu, ši situacija nėra politiškai susijusi su liberalais. „Čia ne liberalus vertinti reikia, čia asmeninis gyvenimas, apie kurį aš nenoriu komentuoti, – teigė S. Gentvilas. – Turiu šešis padėjėjus. Tikrai nesidomiu, nei su kuo jie atostogauja, nei su kuo bendrauja, nei su kuo gimtadienius švenčia.“

S. Gentvilas Klaipėdos liberalei ir savo padėjėjai negailėjo gerų žodžių: „Su Simona Juciene buvo dalykiški santykiai, ji užsiėmė Klaipėdos skyriaus administravimu. Mano veikla – susitikimai su gyventojais, bendravimas su frakcija ir taip toliau“.

Klaipėdos liberalai neseniai nusprendė, kad jų kandidatas kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose bus S. Gentvilas. Ir nors kone prieš pat rinkimus iš pareigų traukiasi jo padėjėja, parlamentaras teigia, kad jau svarsto kitas kandidatūras.

„Kandidatūra tikrai atsiras, nepakeičiamų žmonių nėra, bet apie Simoną esu tik geriausios nuomonės. Ji – be galo dalykiškas ir patyręs žmogus. Pati turbūt suprato, kad asmeninis gyvenimas yra svarbiau nei pareigos, nes keistai atrodo ir mane įstūmusi į tokią situaciją. Jei tai buvo žinoma anksčiau, galėjo tą sprendimą padaryti anksčiau“, – kalbėjo S. Gentvilas.

Trečiadienio rytą DELFI nepavyko susisiekti nei su S. Jucienei, nei su E. Masiuliu.

DELFI primena, kad su šviesiaplauke moterimi Odesoje E. Masiulis buvo užfiksuotas rugsėjį.

„Esu privatus asmuo, su daug kuo bendravau, tai nesiruošiu komentuoti“, – DELFI teigė E. Masiulis, nepanoręs įvardyti, su kuo leido laiką, tačiau ir neneigdamas, kad kompanijoje buvo šviesiaplaukė moteris.

Buvęs Seimo narys teigė, kad į Odesą vyko dėl ten vykusio muzikinio renginio: „Lankiausi džiazo festivalyje Odesoje, sutikau daug žmonių: ir moterų, ir vyrų“.

Pokalbio metu E. Masiulis nepanoro atskleisti daugiau detalių apie šviesiaplaukę moterį, kurią, kaip matyti DELFI šaltinių užfiksuotoje medžiagoje, bučiavo. E. Masiulio teigimu, jis yra privatus asmuo, todėl neprivalo komentuoti asmeninio gyvenimo detalių.

Anot jo, jis jau anksčiau žinojo apie tokią užfiksuotą medžiagą.

„Manau, kad tai mano teisių pažeidimas“, – teigė E. Masiulis, dar kartą pabrėždamas, kad nebėra viešas asmuo. Tačiau Teisėjų kolegija pažymi, kad asmuo automatiškai nepraranda viešojo asmens statuso, jei dėl buvusios politinės veiklos ar eitų pareigų vis dar domina visuomenę.

E. Masiulis Seimo nariu buvo išrinktas keturis kartus nuo 2000 iki 2016. E. Masiulio pavardė iki šiol minima ir „MG Baltic“ byloje, kurioje jam pareikšti kaltinimai, nors jis pats kaltinimus neigia.

Prokurorai teigia, kad R. Kurlianskis davė 106 tūkst. kyšį E. Masiuliui už koncernui naudingų sprendimų priėmimą Seime, tačiau jis tai neigia teigdamas, kad rasti pinigai – 90 tūkst. eurų – buvo R. Kurlianskio paskola.

„Aš kaip politikas privalėjau bendrauti su įvairiomis grupėmis, todėl ir bendravau su R. Kurlianskiu, jis jokių neteisėtų prašymų nėra pateikęs“, – teismui pareiškė E. Masiulis.