„Aš įsivaizdavau, kad ji nežengs tokio žingsnio, nes komitetas žada dalyvauti rinkimuose. A. Armonaitė, mano supratimu, neketina dalyvauti savivaldos rinkimuose. Ji galėjo likti partijos nare, bet ji, atrodo, sąmoningai pasirinko, kad jos narystė būtų automatiškai sustabdyta. Tikrai man tai yra apmaudi naujiena“, – sakė E. Gentvilas.

Tačiau jis patikino, kad A. Armonaitė galės toliau kartu dirbti Liberalų sąjūdžio frakcijoje Seime.

„Mūsų frakcijoje yra keli žmonės, kurie nėra partijos nariai“, – sakė E. Gentvilas.

Jis teigė kreipęsis į partijos Etikos komisiją, kad būtų išspręstas ginčas tarp Vilniaus skyriaus ir valdybos, kurio sprendimas buvo teisėtas. Taip pat teigė žinąs, kad Vilniaus skyriuje yra žmonių, kurie savo parašais patvirtino, kad jie yra pasirengę sudaryti Liberalų sąjūdžio sąrašą, ir pateikė jį partijos valdybai.

E. Gentvilas taip pat gynėsi niekada nesakęs, kad būtinai kels atskirą kandidatą į Vilniaus merus.

„Visų pirma, kelia skyrius, o ne Gentvilas ir ne valdyba. Esu sakęs, kad, mano manymu, dėl galimybės ateityje kalbėtis galėtų būti Vilniaus liberalų sąrašas, kuris nekelia savo kandidato, o gal net ir palaiko Šimašių, bet tai spręs Vilniaus skyrius“, – sakė E. Gentvilas.

Jis teigė tiesiąs ranką R. Šimašiui ieškoti kompromiso, tačiau ir iš jo to paties tikisi.

„Aš norėčiau, kad Šimašiaus komanda eitų į kažkokį kompromisą, ieškotų paramos, atramos, o ne taip išdaužytų viską lyg jau jis būtų meras. O jei nebus meras? Aš jam linkiu sėkmės, bet, jeigu kartais jis nebus meru, tai gal galėtume dar kalbėtis. Tai čia reikėtų kompromisų paieškos“, – sakė E. Gentvilas.

Sako, kad Klaipėdoje – viskas kitaip

Jis taip pat patikino, kad, jo nuomone, liberalų situacija Vilniuje ir Klaipėdoje yra skirtinga.

„Klaipėdos skyrius apsisprendė dalyvauti rinkimuose kaip partijos skyrius, tuo viskas ir pasakyta. O jeigu kas nors gali sugalvoti daryti komitetą, suprantu, kad kalbate apie poną Grubliauską, tai atleiskite giminystės su Vilniumi čia nėra“, – sakė E. Gentvilas.

Vilniuje įsteigtas rinkimų komitetas

Vilniuje antradienį įsteigtas visuomeninis rinkimų komitetas „R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“. Dabartinio sostinės mero Remigijaus Šimašiaus vadovaujamas judėjimas kitų metų savivaldos rinkimuose sieks laimėti Vilniaus mero postą, rašė BNS.

Komiteto atstovų teigimu, jis įsteigtas surinkus daugiau nei pagal įstatymą reikalingi 102 parašai. Tarp komiteto steigėjų – visi dabartiniai Vilniaus miesto tarybos Liberalų frakcijos nariai, taip pat „Vilniaus Jazz“ vadovas Antanas Gustys, Seimo narė Aušrinė Armonaitė, Dakaro lenktyninkas Balys Bardauskas ir kiti.