Komiteto atstovų teigimu, jis įsteigtas surinkus daugiau nei pagal įstatymą reikalingi 102 parašai. Tarp komiteto steigėjų – visi dabartiniai Vilniaus miesto tarybos Liberalų frakcijos nariai, taip pat „Vilniaus Jazz” vadovas Antanas Gustys, Seimo narė Aušrinė Armonaitė, Dakaro lenktyninkas Balys Bardauskas ir kiti.

„Tikrai nesame mirusieji, esame gyvi ir žinome ko norime“, - kreipdamasis į Vilniaus Gedimino technikos universiteto „LinkMenų“ fabrike susirinkusius įsteigto rinkimų komiteto šalininkus sakė R. Šimašius.

R. Šimašius akcentavo, kad jo pirmieji metai buvo sunkūs, nes, pasak jo, reikėjo traukti miestą iš skolų. Taip pat pabrėžė, kad būtina neužmigti ant laurų ir toliau siekti ambicingų tikslų.

Jis teigė, kad jo buriamas komitetas sukuria pamatą liberaliam požiūriui ir padės išpildyti geresnio miesto viziją.

„Reikia, kad mes savimi liudytume, kad šitas miestas, toks gyvenimo būdas yra sėkmės, gerovės ir dvasinio augimo standartas“, - sakė R. Šimašius.

Liberalė Aušrinė Armonaitė, R. Šimašių palaikantį pasisakymą pradėjo pabrėždama Seime vyraujančias politines batalijas. Pasak jos, liberalai nuolatos priešinasi „valstiečių“ draudimams. Ji pabrėžė, kad šiandien Lietuvoje kėsinamasi į viską, kas laisvę mylinčiam žmogui yra šventa. Todėl, anot jos, nuo Vilniaus, kuriam vadovaus R. Šimašius, galima pradėti esamą situaciją keisti.

„Aš žinau, kad Remigijus yra geriausias Vilniaus meras, koks tik yra buvęs“, - pagyrų negailėjo A. Armonaitė. Pasak jos, tokio mero pavydi kitų valstybių sostinių visuomenės, todėl jis nusipelnė ir toliau stovėti už sostinės vairo.

Palaikymą R. Šimašiui išsakė bei sėkmės linkėjo ir režisierius Arūnas Matelis.

Oficialiai paskelbus apie visuomeninio rinkimų komiteto steigimą, automatiškai buvo sustabdyta ir visų jam priklausančių atstovų narystė Liberalų sąjūdyje.

Antros kadencijos siekiantis R. Šimašius kartu su visuomeniniu rinkimų komitetu žada susitelkti į keturias sritis - švietimą, gyvenamuosius rajonus, susisiekimo gerinimą ir stoties rajono transformaciją.

R. Šimašiaus vizijoje siūlomas masinis miesto mokyklų atnaujinimas - dabartiniai renovacijos tempai, esą nepateisina miestiečių lūkesčių, todėl tikimasi pritraukiant verslą sutvarkyti visas ugdymo įstaigas.

Kartu siūloma įvesti mokytojų atlyginimo grindis. Tai, pasak sostinės mero, reikštų, kad šiuo metu mažiausiai uždirbančių mokytojų atlyginimai didėtų 50 proc. bei paskatintų jaunų žmonių susidomėjimą mokytojo profesija.

R. Šimašius taip pat žada pertvarkyti miegamuosius bei stoties ir Naujininkų rajonus. Jis žada plėsti viešajam transportui skirtų gatvės juostų tinklą, leidžiantį išvengti spūsčių. Greta viešojo transporto pakeitimų žadama paspirtukams ir dviračiams skirtų takų tinklą bei kasmet nutiesti po 100 km šaligatvių ir gatvių dangos.

Kaip ELTA jau skelbė, antros kadencijos R. Šimašius nusprendė siekti be partijos pagalbos, tam pritarė ir Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius. Partijos valdyba tokį sprendimą pripažino pažeidusiu partijos įstatus bei pareikalavo jį anuliuoti. Vilniaus liberalai valdybos veiksmus vadino neteisėtais. Eugenijus Gentvilas kreipėsi į partijos etikos sargus, kad šie paaiškintų, kieno elgesys teisėtas, o kieno - ne. Sprendimo tikimasi iki lapkričio 7 dienos.