D. Grybauskaitė „Bajorų parke“ už 75 tūkst. eurų 25 arų sklypą su miško dalimi įsigijo sausį. Leidimas namo statybai išduotas balandį. Dabar jis su stogu ir langais. Stebėjimo kameros įrengtos kiekviename sklypo kampe. Apsaugai skirtame namelyje budi ginkluota vadovybės apsaugos pareigūnė.

Apie 300 kv. metrų ploto namo išorėje baigiami paskutiniai fasado apdailos darbai – klijuojamos klinkerio plytelės.

Vietiniai gyventojai sako matę D. Grybauskaitę lankantis sklype. Kai kurie abejoja, kad ji čia gyvens. Jų manymu, namas statomas siekiant investuoti, o kadenciją baigusi prezidentė gyvens Briuselyje.

20 hektarų „Bajorų parko“ teritorijoje leidžiama mažaaukštė statyba. Šalia D. Grybauskaitės sklypo esanti Žemuogių gatvė kitąmet vasarą turi būti išasfaltuota. Darbus per pusę finansuos Vilniaus rajono savivaldybė ir kvartalo plėtotojai. Jie sako, kad dėl to sklypai gali brangti. Dabar minimali vien aro kaina – 5 tūkst. eurų. Tačiau šalia miško sklypai brangesni. Artimiausioje D. Grybauskaitės kaimynystėje liko neparduotas vienas sklypas, o iš viso kvartale neparduotų iki 30. Esą, šią vasarą sklypų parduota daugiausia.

Prezidentūra informavo, kad prieš privilegijas pasisakanti D. Grybauskaitė iš valdiškų Turniškių į Bajorų parke esantį namą kraustysis, kada jis bus pastatytas. Jei iki vidurvasario, kada baigsis prezidentės kadencija, namas nebūtų baigtas, prezidentė kraustytųsi į jai priklausantį kotedžą Vilniaus Jeruzalės mikrorajone. Tačiau panašu, kad namo statybos Bajorų parke bus baigtos laiku.