Pavardė nepuošia

Praėjusią savaitę pasigirdo kalbos, kad V. Komskis sieks dalyvauti tiesioginiuose merų rinkimuose kaip liberalų kandidatas.

Tačiau vien noro tapti Liberalų sąjūdžio nariu V. Komskiui neužteks – dėl sprendimo priimti jį į partiją Partijos valdyba svarstys lapkričio 7 dieną.

Atsaką į tokias kalbas parodė ir Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyrius – didžioji dauguma nusprendė trauktis iš partijos. O partijos pirmininkas sutiko, kad Komskio pavardė Lietuvos politinės padangės nepuošia.

Ir nors V. Komskio likimas dar nėra aiškus, partijos pirmininkas Pagėgių merą yra linkęs užstoti.Eugenijus Gentvilas teigė nežinąs ar apie V. Komskį galima spręsti iš jo brolių veiksmų ir priminė savo sesers vaidmenį Darbo partijoje.

Eugenijus Gentvilas

DELFI primena, kad V. Komskio brolis Kęstas Komskis dėl balsų pirkimo buvo išbrauktas iš Seimo sudėties. Neseniai buvo sustabdyta jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“. Kitas brolis Arvydas Komskis nušovė šunį Ramzį bei kateriu mirtinai sužalojo jaunuolį.

Iškentėk arba traukis iš politikos

Pats V. Komskis šia tema nedaugžodžiauja ir DELFI sakė, kad visą informaciją pateiks lapkričio 15 dieną. „Niekur neskubu sutikti. Galėčiau tik tiek pasakyti, kad mane kalbina ir socialdemokratai, kalbina ir konservatoriai. Tai vietiniai skyriai. Visiems padėkojau ir pasakiau „ne“. Su liberalais kažkada buvome kartu. Tos pažiūros nesikeičia”, – teigia V. Komskis.

Pagėgių meras savo ruožtu teigia, kad su broliu K. Komskiu nėra susipykęs, bet nebendrauja. Anot jo, jam ne prie širdies buvo ne tik brolis, bet ir beveik visas „tvarkiečių“ prezidiumas.

„Ten daug gerų žmonių, bet yra tokių, kurie man netinka. Jų pažiūros yra skirtingos negu mano. Todėl ir netinka. Nėra, kad tai tik vienas brolis. Jis vienas nesugebėtų vadovauti. Yra stiprūs žmonės su savo interesais ir man jų interesai nepatinka“, – teigia politikas.

Virginijus Komskis
Tarp brolių, teigia V. Komskis, atviro konflikto nėra. Santykiai, tikina jis, nutrūkę dėl politinių pažiūrų.

Anot jo, nėra lengva gyventi su Komskio pavarde – vienas prisidirba, o kliūna visiems. Politikas prisipažįsta, kad dažnai patenka į situaciją, kur jį žmonės sumaišo su vienu ar kitu broliu. „Iškentėk arba traukis iš politikos. Tai pasimatys po rinkimų. Visada yra kitas kelias, kitas gyvenimas. Bet pradėtus darbus norėtųsi pabaigti iki galo. Bet vieni pasitrauks, kiti ateis. Savivaldybė bus gyva ir be Komskių“, – atvirauja politikas.

Nėra konflikto su Miliūte

V. Komskis prasitaria, kad tokios padėties, kurioje jis yra kaip Pagėgių meras, nelinkėtų niekam. V. Komskis iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pasitraukė prieš dvejus metus, jis savivaldybės taryboje nepriklauso nė vienai frakcijai. Savivaldybės taryboje dauguma priklauso „tvarkiečiams“.

Tačiau apie „Tvarkos ir teisingumo“ partiją V. Komskis atsisako kalbėti. „Niekada nekomentuosiu buvusios partijos. Aš išėjau parašęs pareiškimą ir nė žodžio netaręs. Atleiskite, bet ta tema niekada nekomentuosiu“, – sako V. Komskis.

Tačiau visai neseniai meras pateko į žiniasklaidos akiratį, kai susiginčijo su žurnaliste Rita Miliūte dėl bandymo atleisti Pagėgių savivaldybės administracijos direktorę Dainorą Butvydienę iš pareigų.

Žurnalistė atkreipė dėmesį į administracijos direktorės pavaduotojo Alvido Einikio gaunamas kompensacijas iš savivaldybės už asmeninį automobilį.

Antrą kartą atleisti D. Butvydienę meras bandė piktindamasi, kad iš administracijos direktorės nematęs jokių veiksmų siekiant „apginti Pagėgių vardą“ po to, kai R. Miliūtės komentarai iš žurnalistės socialinio tinklo pateko į regioninę spaudą.

Rita Miliūtė

„Sprendimą priėmiau, nes nebegaliu toleruoti, kad Pagėgių vardas būtų menkinamas visos Lietuvos mastu. Turiu omenyje žurnalistės R. Miliūtės komentarus apie Pagėgius. Šie komentarai skirti ne tik vietos gyventojams, bet ir politikams, ir, žinoma, pačiai Savivaldybės administracijai. Toks viešas pasityčiojimas žemina mus visus“, – rašoma tinklapyje „Šilo karčema“.

Jis dėstė, kad administracijos direktorė užmiršo, kad atstovauja vykdomąją, o ne politinę (atstovaujamąją) Pagėgių savivaldybės instituciją.

„Artėja metų pabaiga, kaip merui man labai aktualu, kur bus pastatyta Pagėgių Kalėdų eglė, nejaugi vėl, kaip praėjusiais metais, gatvėje? Aktualu, kas ir kaip dėliosime 2019 metų biudžetą? Juk visi puikiai žinome, kieno interesus atstovauja Dainora Butvydienė. Todėl prašau Tarybos narius šįkart būti sąmoningais ir atsakingais, o lapkričio 6 d. Tarybos posėdžio metu pritarti mano siūlymui atleisti Dainorą Butvydienę iš Administracijos direktorės pareigų praradus politinį (asmeninį) pasitikėjimą“, – rašė V. Komskis.

Žurnalistė į mero straipsnį feisbuke sureagavo su ironija. „Jau Seimo šitai Miliūtei nebeužtenka (šitai, iš LRT ir Laisvės televizijos, ne tai, kuri iš Seimo), eina į Pagėgius, kur tūlas Komskis taikiai šaudo į tarnybinius šunis. Mielieji mano pagėgiškiai. Pats meras kuo atviriausiai pasakoja, kur bus paleidžiami Jūsų pinigai – kovoti su Miliūte. Feisbuke (jaučiu, dar parašysiu apie mero rūpestį dėl Kalėdų eglės). Laikykitės ten, tikrai“, – rašė R. Miliūtė.

Tačiau pasiteiravus V. Komskio dėl konflikto su žurnaliste, šis patiko, kad jis su R. Miliūte nesipyksta. „D. Butvydienei buvo pasakyta, ne būtent šitais žodžiais, arba paneikite, arba patvirtinkite R. Miliūtės žodžius, kad direktorės pavaduotojas Einikis važiuoja kilometrą pirmyn-atgal ir už tai gauna pinigų. Kitu atveju, jei tai yra melas, paimta iš konteksto, tai tada reikia bylinėtis, tokių dalykų negali būti.

Su R. Miliūte nei aš pykausi, nei noriu su ja pyktis. Aš pykstuosi su direktore. Tik kažkodėl kažkas pabandė viską apversti aukštyn kojomis – meras su Miliūte pykstasi. Ji daug teisybės pasakė. Bet supraskime, meras yra viena institucija, o direktorė – kita. Šiandien dieną su ta direktore aš nesusitvarkau“, – teigia V. Komskis.

Virginijus Komskis
Anot jo, tikimybė, kad pavyks atleisti D. Butvydienę menka. „Man atrodo, kad nenuversime. Aš suprantu, kad jūs Vilniuje tos situacijos nesuprantate, bet kas Pagėgiuose gyvena, jie supranta, kai eina kalba apie eglę, apie Vydūno vardo suteikimą bibliotekai, kas išdarinėjama, automobilis, kurio sutartis turėjo būti nutraukta prieš pusę metų. Aš laikraščiuose pasisakiau: imkite mano mašiną, imkite vicemero mašiną. Čia absurdų absurdas yra su tokia direktore dirbti. Šiandien tokia padėtis Pagėgiuose“, – teigia V. Komskis.