Pirmadienį už tokį sprendimą balsavo 5 komiteto nariai, 1 buvo prieš ir 1 susilaikė.

Seimo NSGK pirmininkas Vytautas Bakas suabejojo, ar tai nacionalinio saugumo kompetencijos klausimas, todėl siūlė perduoti jį nagrinėti Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kultūros komitetams, tačiau NSGK nariai tam nepritarė.

„NSGK negali būti politinių santykių aiškinimosi platforma“,- sakė V. Bakas pirmadienį surengtame neeiliniame NSGK posėdyje.

Jo teigimu, niekur nėra pasakyta, kad NSGK kompetencijai būtų priskirta Vyriausybės pasitarimų kontrolė. „Negavome informacijos, kad prieš Vyriausybę būtų įvykdyta kibernetinė ataka“, -sakė V. Bakas.

Pasak jo, visuomenės informavimo aspektu šį klausimą galėtų išnagrinėti Kultūros komitetas, o Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui priklauso vertinti administravimą.

V. Bakas nutarė kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, siekiant išsiaiškinti, ar iniciatyva kviesti į NSGK posėdį Vyriausybės kanclerį A. Stončaitį nepažeidžia Seimo Statuto.

Kol kas NSGK pirmininkas V. Bakas negalėjo pasakyti, kada bus surengtas NSGK posėdis, kuriame dalyvaus A. Stončaitis.

Į NSGK posėdį pasikviesti Vyriausybės kanclerį ragino Seimo opozicinės TS-LKD frakcijos nariai. „Turime klausimų, norime išgirsti atsakymus“,- sakė konservatorius Arvydas Anušauskas.

Seimo opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas sakė, kad NSGK posėdyje Vyriausybės kancleris galėtų išdėstyti tvarką, kaip fiksuojami Vyriausybės pasitarimai.

„Gal buvo kibernetinė ataka. Mes nežinome, kaip yra pasibaigęs vidinis tyrimas. Kibernetinis saugumas, informacinis saugumas yra NSGK tyrimo objektas“,- tvirtino J. Olekas.

Politikas teigė, kad lauks posėdžio, kuriame galės išklausyti Vyriausybės kanclerio paaiškinimų.

„Esame pasirašę keturi Seimo nariai, kad įvyktų posėdis, kad būtų išklausyti Vyriausybės kanclerio atsakymai. Deja, komiteto pirmininkas šiandien nesugebėjo to padaryti, dabar laukiame kito karto“,- po NSGK posėdžio Eltai sakė J. Olekas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimui atmetus du rezoliucijos projektus, kuriuose buvo keliamas premjero Sauliaus Skvernelio, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir parlamentarės Agnės Širinskienės atsakomybės klausimas, Seimo opozicija pasiūlė į Seimo NSGK posėdį pakviesti Vyriausybės kanclerį A. Stončaitį.