Laidoje „DELFI Diena“ viešėjusi sinoptikė Izolda Marcinonienė teigė, kad šeštadienį pakilęs vėjas rims, o kitos savaitės pradžia bus šalta, tačiau nuo trečiadienio į šalį grįš malonus ruduo.

Beje, šią savaitę buvo žadėta sniego, tačiau jį pastebėjo tik Rokiškio gyventojai, jie užfiksavo pirmąsias snaiges. „Tai būdinga, kad po spalio 20-osios iškrenta pirmasis sniegas. – kalbėjo sinoptikė. – Pernai sniego turėjome spalio 23, šiemet – 24.“

„Vakariniai rajonai ir pajūris jau šiandien vakare pajus stiprėjantį vėją, naktis bus vėjuota, bus kritulių, daugiausia lietus, – kalbėjo sinoptikė. – Ciklonas kirs Lietuvą ir pasuks į Latviją.“

Sinoptikės teigimu, šeštadienį vėjas pajūryje gali sustiprėti net iki 23-25 m/s. „Diena bus ir vėjuota, ir su krituliais. Daugiausia lietus. Galbūt Šiaurės vakarų rajonuose galimas tirštesnis lietus, – įvardijo sinoptikė I. Marcinonienė. – Temperatūra tarp 6-10, gal 11 laipsnių.“

Aukštaičiai šeštadienį galės džiaugtis mažiau vėjuotais ir drėgnais orais, tačiau žemaičių pusėje oras gerokai subjurs. Naktis bus taip pat vėjuota ir su krituliais, tačiau sekmadienis bus giedresnis ir sausesnis, tačiau bus vėsiau – temperatūra vos 4-8 laipsniai šilumos.

Sinoptikės teigimu, nuo pirmadienio prasidės pietinio ciklono viešnagė, kuri nebus itin maloni. „Iš Pietų kyla žemo slėgio sūkurys, kuris yra labai galingas. Jis nepereis per visą Lietuvą, tik per rytinius ir pietinius rajonus, o kadangi ciklone oras juda prieš laikrodžio rodyklę, pas mus atsisuka Šiaurės rytų vėjai, – teigė sinoptikė. – Todėl pirmadienio naktis bus šaltoka, daug kur gali būti šlapdriba. Aišku, ji ištirps. Žemės paviršius vis dar šiltas.“

Naktį temperatūra nukris iki 0-5 laipsnių šilumos, kai kur gali kristi laipsniu žemiau nulio, o pirmadienio dieną termometro stulpeliai kils iki 2 ar 4 laipsnių šilumos.

Pirmadienį atkeliavęs ciklonas turėtų išsilaikyti dar kelias dienas, tačiau nuo savaitės vidurio temperatūra turėtų kilti. „Temperatūra trečiadienį turėtų būti 9-12, o pietvakariniuose rajonuose net 13-14 laipsnių šilumos“, – įvardijo sinoptikė ir pridūrė, kad pirmoje trečiadienio pusėje iš dangaus dar gali prapliupti lietus, tačiau vakarop jo nebeliks.

Lapkričio 1-2 dienomis turėtų lepinti malonus rudeniškas oras. Tiesa, šiltesni orai sudarys puikias sąlygas rūkų susiformavimui. Dienomis temperatūra turėtų kilti iki 5-10 laipsnių šilumos. „Situacija yra labai panaši į Bobų vasarą“, – vis dar maloniu rudeniu džiaugėsi sinoptikė.

Lapkritis, anot sinoptikės, turėtų būti šiek tiek šiltesnis nei įprastai. Malonūs orai džiugins ne tik kitą, bet ir dar kitą savaitę.

Sinoptikė teigė, kad tolimos prognozės nėra tikslios, tačiau, dabar turimais duomenimis, ruduo turėtų prasitęsti ir atėjus kalendorinei žiemai.