Šias išvadas jau apsvarstė pagrindiniu paskirtas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, taip pat papildomais paskirti Biudžeto ir finansų, Kultūros, Žmogaus teisių komitetai.

Spalio 11 d. LRT veiklą tyrusios komisijos išvados sulaukė Seimo pritarimo po pateikimo. Jas parėmė 53 Seimo nariai, prieš buvo 37, susilaikė 8 parlamentarai.

Opozicija, kritikavusi išvadų projektą, įžvelgė „politizuotą kišimąsi į visuomeninio transliuotojo veiklą“.

LRT veiklą tyrusios komisijos pirmininkas Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius sako, kad komisijos išvados - tai nėra įstatymai, tai tik rekomendacinio pobūdžio siūlymai, kuriais remiantis komisija siūlo parengti įstatymų projektus. Jo teigimu, dar vyks nemažai diskusijų tais klausimais.

Tyrimą atlikę parlamentarai nustatė, kad „pasirinkta LRT struktūra, valdymo organų funkcijų pasidalijimas ir kompetencija, atsakomybės pasiskirstymo nebuvimas, kontrolės mechanizmų stoka sudaro prielaidą kilti rizikai, kad valstybės lėšos gali būti naudojamos neracionaliai“.

Parlamentarų nuomone, racionaliau planuodama savo pačios prodiusuojamų ir nepriklausomų prodiuserių rengiamų programų santykį, LRT turi galimybių taupiau naudoti savo biudžetą.

Tyrimo komisija Seimo Kultūros komitetui siūlo parengti ir iki šių metų gruodžio 1 d. pateikti parlamentui LRT įstatymo pakeitimo projektą, kuriame atsispindėtų LRT veiklą tyrusios Seimo laikinosios komisijos pasiūlymai dėl LRT valdymo gerinimo.

Išvadų projekte siūloma įstatymu numatyti LRT valdybos, kaip kolegialaus valdymo organo, įsteigimą.

Nutarimo projekte Seimui siūloma pripažinti, kad laikinoji tyrimo komisija, kuriai buvo pavesta atlikti LRT valdymo, finansinės ir ūkinės veiklos parlamentinį tyrimą, tyrimą atliko ir darbą baigė.