Žinią apie A. Arutiuniano būseną DELFI patvirtino jo advokatas Julius Jasaitis. Advokato teigimu, jis nežino daugiau detalių apie ginamojo būklę.

DELFI žiniomis, A. Arutiunianas Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ligoninėje atsidūrė netrukus po to, kai jo suėmimas buvo pratęstas dar dviem mėnesiams.

Pastarąjį sprendimą šokių mokytoju bei visuomenės veikėju prisistatantis A. Arutiunianas Vilniaus miesto apylinkės teisme išgirdo spalio 10-ąją. Po posėdžio, kurio metu buvo svarstomas kardomosios priemonės pratęsimas, A. Arutiuniano advokatas J. Jasaitis DELFI teigė, kad ginamojo elgesys išgąsdino.

Pasak advokato, Airinas nesiorientavo, net nesuprato, kur yra. „Jis ne iš karto atsakydavo į teisėjų klausimus arba iš viso neatsakydavo į juos“, – teigė J. Jasaitis.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime A. Arutiunianas bus laikomas iki gruodžio vidurio.

Posėdis dėl kardomosios priemonės turėjo įvykti anksčiau - spalio 9-ąją, tačiau tą dieną A. Arutiunianas atsisakė būti nuvežamas į teismą iš įkalinimo įstaigos. DELFI žiniomis, kaltinamasis prieš posėdį skundėsi sveikatos negalavimais ir vos ne fiziškai priešinosi, kai pareigūnai norėjo jį konvojuoti į teismą.

A. Artiunianas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime laikomas jau nuo liepos 12 dienos. Policijos pareigūnai A. Arutiunianą suėmė po to, kai jam buvo pareikšti įtarimai išžaginimu. Vėliau, rugpjūtį, kaltinimai pasunkėjo – prie ikiteisminio tyrimo dėl išžaginimo buvo prijungtas dar vienas kaltinimas – santykiavimas su nepilnamečiu asmeniu, neturinčiu šešiolikos metų.

Papildyta 2020 metų birželio 17 dieną

Delfi susisiekus su A. Arutiuniano bylos prokuroru Vladimiru Sergejevu, šis teigė, kad tyrimo eiga pasistūmėjo – ikiteisminis tyrimas baigtas ir byla perduota teismui. Prokuroro teigimu, A. Arutiunianui panaikinti kaltinimai išžaginimu, liko kaltinimai lytinės aistros tenkinimu su nepilnamečiu asmeniu bei pridėti kaltinimai chuliganizmu.