Iki vidurdienio Klaipėdos apskrityje ugniagesiai gelbėtojai šalinti audros padarinių vyko 15 kartų – daugiausia teko šalinti ant kelių užvirtusius medžius.

Klaipėdoje vienas vėtros išverstas medis aplamdė automobilį, Palangos centre buvo nutraukti elektros laidai. Duomenų apie nukentėjusius žmones nėra.

Palangą talžo uraganinis vėjas

Senosios smiltynės perkėlos keltai neplaukia nuo antradienio. Uosto tarnybų duomenimis, vėjo greitis gūsiuose ryte vis dar siekė 27 m/s.

„Kapitonas priėmė sprendimą, kad neplauks iš Senosios perkėlos į Smiltynę, nes oro sąlygos tik prastėja, vėjas dar labiau stiprėja, tą rodo ir prognozės. Apie 9–12 val. jis gali sustiprėti ir iki 26 m/s, vietomis ir dar stipriau. Prisideda ir kylantis vandens lygis, kol kas dar matuojama, kiek jis pakilęs šiuo metu.

Yra ir stipri srovė, einanti nuo uosto vartų, tad mes priėmėme sprendimą nerizikuoti nei įgulos, nei keleivių saugumu, reisų neatnaujinome. Pabrėžtina, kad Naujoji perkėla dirba“, – trečiadienio rytą LRT TELEVIZIJAI sakė AB „Smiltynės perkėla“ atstovas Jevgenijus Bardauskas.

Ugniagesiai įspėja saugotis

Ugniagesiai gelbėtojai prašo, kad gyventojai būtų atsargūs, ir primena, kad pučiant stipriam vėjui reikėtų nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti po jais automobilių, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų. Gyventojai įspėjami neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų.

Palangą talžo uraganinis vėjas
Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose rekomenduojama turėti žibintuvėlį, mobilųjį telefoną su atsargine baterija, radijo imtuvą, atsarginių elementų, žvakių.

Nerekomenduojama gyvenamosios vietos palikti be ypatingos priežasties. Išvykstant reikėtų išjungti elektrą, užsukti dujų, vandens sklendes, uždaryti langus.

Gyventojai apie pavojingą vėją prašomi įspėti kaimynus, pasirūpinti neįgalių ir senų žmonių saugumu. Kilus pavojui – skambinti telefonu 112.