Civilinės metrikacijos skyriuje apsilankęs D. Barštys sakė, kad Herkus - labai lauktas kūdikis. Vaikelio atėjimui sutuoktiniai ruošėsi, o Savivaldybės dovanotas kraitelis ir žinia, kad sūnus - jubiliejinis kūdikis, buvo didelė staigmena.

Herkus - antras vaikas ringaudiškių šeimoje. Pirmagimei Emilijai jau dveji, mergaitė lanko darželį Ringauduose. Ji kartu su tėčiu atvyko į Raudondvario pilį registruoti broliuko - Kauno rajono naujojo gyventojo.

Pasak D. Barščio, kūdikiui vardą tėveliai su Rūta rinko visus devynis mėnesius. Vyras kalbėjo, kad buvo daug svarstymų ir variantų, o kai žmona paminėjo Herkaus vardą, jis patiko ir tiko. Gimus sūnui, neliko jokių abejonių - naujagimį sutuoktiniai pavadino šiuo tvirtu vyrišku vardu, kuris Barščiams asocijuojasi su Graikija.

Šeima į Ringaudus iš Alytaus atvyko prieš trejus metus ir čia įleido šaknis - 2016-aisiais įsigijo namą. „Kasdien džiaugiamės gražėjančiomis apylinkėmis, čia tvyrančia ramybe. Pakaunės kraštas mus tuo ir priviliojo“, - pasakojo Deividas, dar pridurdamas, kad viena iš aplinkybių, kuri paskatino jauną šeimą persikraustyti, buvo mėgstamas darbas.

„Jūs džiaugiatės Kauno rajonu, o mes džiaugiamės, kad jaunų šeimų dėka Kauno rajone gyventojų skaičius ne tik nemažėja, bet ir auga“, - kalbėjo kūdikio tėtį atvykęs pasveikinti Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Šalia tradicinio, kiekvienam šiemet rajone gimusiam kūdikiui dovanojamo, naujagimio kraitelio meras šeimai padovanojo ir knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“, įteikiamą visiems jubiliejiniams kūdikiams.

Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė 1000-ojo šiemečio naujagimio tėčiui dovanojo knygą „Raudondvario dvaras. Laiko ženklai“ bei Leono Milčiaus fotografijų albumą.

ELTA yra skelbusi, kad Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kuriose stabiliai daugėja gyventojų. Kasmet čia gimsta vis daugiau vaikų. Ypač sparčiai plečiasi Užliedžių, Domeikavos, Raudondvario, Ringaudų, Akademijos seniūnijos.

Kaip teigia Savivaldybės atstovai, naujagimių kraitelius gauna visi šiemet gimę kūdikiai, kurių bent vienas iš tėvų deklaravęs gyvenamąją vietą Kauno rajone.