Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, rytą ir dieną pajūryje – 28–32 metrų per sekundę.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo, kad gyventojai būtų atsargūs, ir primena, kad pučiant stipriam vėjui reikėtų nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti po jais automobilių, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų. Gyventojai įspėjami neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų.

Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose rekomenduojama turėti žibintuvėlį, mobilųjį telefoną su atsargine baterija, radijo imtuvą, atsarginių elementų, žvakių.
Nerekomenduojama gyvenamosios vietos palikti be ypatingos priežasties. Išvykstant reikėtų išjungti elektrą, užsukti dujų, vandens sklendes, uždaryti langus.

Prašo pasirūpinti saugumu

Gyventojai apie pavojingą vėją prašomi įspėti kaimynus, pasirūpinti neįgalių ir senų žmonių saugumu. Kilus pavojui – skambinti telefonu 112.

Ketvirtadienį lietūs neaplenks Lietuvos nei naktį, nei dieną, lis trumpai. Naktis bus vėjuota. Didžiojoje šalies dalyje pūs šiaurės vakarų, vakarų vėjas, 8–13 m/s. Pajūryje vėjo gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Dieną vėjas nurims, pūs iš vakarų, pietvakarių, 5–10 m/s greičiu. Naktį atvės iki 0–5 °C, pajūryje 6–8 °C. Dieną termometrai rodys 5–10 °C.

Penktadienio naktį daug kur palis, kai kur šlapdriba. Vėjas vakarų, pietvakarių, 5–10 m/s. Temperatūra naktį 0–5 °C (vietomis 1–3 °C šalčio), šilčiau tik pajūryje, 6–8 °C. Dieną temperatūra kils iki 6–11 °C.

Šeštadienis žymesnių pokyčių neatneš. Naktį lietus, vietomis šlapdriba. Vėl stiprės vėjas. Jis suksis iš pietvakarių, vakarų, pūs 8–13 m/s greičiu. Naktį tik vietomis, o dieną jau daug kur gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis ir iki 24 m/s. Temperatūra naktį plius 3–8 °C, dieną 6–11 °C.

Pajūryje audra toliau nerimsta: ribojama laivyba, stiprėja vėjas, kyla bangos

Bangų aukštis siekia apie 5-is metrus. Keltai iš Senosios perkėlos taip pat neplaukia.

„Kapitonas priėmė sprendimą, kad neplauks iš Senosios perkėlos į Smiltynę, nes oro sąlygos tik prastėja, vėjas dar labiau stiprėja, tą rodo ir prognozės. Apie 9–12 val. jis gali sustiprėti ir iki 26 m/s, vietomis ir dar stipriau. Prisideda ir kylantis vandens lygis, kol kas dar matuojama, kiek jis pakilęs šiuo metu.

Yra ir stipri srovė, einanti nuo uosto vartų, tad mes priėmėme sprendimą nerizikuoti nei įgulos, nei keleivių saugumu, reisų neatnaujinome. Pabrėžtina, kad Naujoji perkėla dirba“, – LRT TELEVIZIJAI sako AB „Smiltynės perkėla“ atstovas Jevgenijus Bardauskas.