Tie šeši liberalai, kurie balsavo už VTEK, bet nebalsavo už rezoliuciją dėl S. Skvernelio buvo Virgilijus Alekna, Juozas Baublys, Ričardas Juška, Jonas Liesys, Jonas Varkalys ir Vitalijus Gailius.

Toks dalies liberalų elgesys neprasprūdo pro akis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderiui Gabrieliui Landsbergiui.

„Aš noriu padėkoti opozicijai, kuri susirinko, ypač liberalų vienmandatininkams, kurie atėjo bent jau į antrą klausimą. (…) Apgailestauju, kad valdantieji neišnaudojo progos pasisakyti. Mielieji, mokate kalbėti. Kodėl Jūs neatėjote, nepasakėte, (nepasinaudojote proga) apginti aiškiais argumentais, kodėl įstatymų laužymas yra teisingas dalykas“, – kalbėjo G. Landsbergis pabaigoje posėdžio, kurio metu buvo atmestos abi opozicijos teiktos rezoliucijos.

Paklaustas apie savo frakcijos narių elgesį frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas nukirto nežinąs, kodėl taip atsitiko.

„Nežinau, grįšiu ir kalbėsimės. Aš jiems siunčiau sms“, – pasakė E. Gentvilas.

Bandys pasikalbėti su savo frakcijos nariais

Dar kartą žurnalistų Seime pagautas E. Gentvilas sakė, kad jam šita situacija kelia neaiškumų, ir pažadėjo, kad išsiaiškins.

„Negaliu pasakyti nes dar su kolegomis nekalbėjau , (…) kai su jais pasikalbėsiu, tai galėsiu ką nors artikuliuotai pasakyti“, – sakė E. Gentvilas.

Jis paaiškino, kad šiandien prieš balsavimą frakcijos posėdžio pozicijoms suderinti nebuvo.

Kai pamatė, kad dalis jo frakcijos narių neatėjo į balsavimą jis teigė parašęs jiems sms žinutes, ir po to jie atėjo į antros rezoliucijos balsavimą.

„Aš netikiu, kad jie palaiko „valstiečius“, neatmetu galimybės, kad kartais dėl nepatyrimo arba kokio nors asmeninio pasikalbėjo, jie balsuoja kaip reikia. Tai nereiškia, kad jie nėra liberalai arba yra kokia nors separatistinė frakcija mūsų tarpe“, – sakė E. Gentvilas.

Jis teigė su savo frakcijos nariais pasikalbėsiąs artimiausiu metu.

„Ką aš dabar bandysiu (sugauti), išsilakstė, aš manau, kad ryt ir poryt tik. K. Glaveckas labai anksti išėjo iš posėdžio, tai – atskira kalba. Kaip man dabar penkis sugauti, man kotletus reikia eiti valgyti“, – nukirto E. Gentvilas.

Aiškino, kad turėjo kitų reikalų

J. Liesys problemos tame, kad nebalsavo dėl S. Skvernelio nemato. Esą jis jau yra pasirašęs ant dokumento, kuris pritaria rezoliucijai.

Jis paaiškino, kad nedalyvavo balsavime, nes turėjo kitų reikalų.

„Aš turėjau susitikimą su gerbiamu vienu piliečiu, todėl negalėjau atbėgti į salę“, – sakė J. Liesys.

E. Gentvilo sms žinutės jis teigė nematęs.

DELFI primena, kad klausimų buvo kilę dėl J. Liesio paskyrimo Seimo vicepirmininku. E. Gentvilas viešai yra sakęs, kad šiuo klausimu „valstiečiai“ juos išdūrė.

Liberalai nuo pat kadencijos pradžios siekė savo frakcijos nario tarp vicepirmininkų. Kai galiausiai tokią galimybę gavo, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis į šią poziciją pasirinko J. Liesį.

J. Liesys, J. Baublys ir J. Varkalys jau ne pirmą kartą pasižymi išskirtine savo nuomone. Jie, skirtingai nei visa liberalų frakcija, palaikė valdančiųjų biudžeto projektą ir susilaikė balsuojant dėl pirmalaikių rinkimų.

DELFI primena, kad antradienį Seime vyko neeilinis posėdis, kuriame buvo svarstomos dvi opozicijos rezoliucijos. Viena jų buvo siekiama įvertinti premjero elgesį dėl to, kad buvo ištrintas Vyriausybės pasitarimo garso įrašas.

Per tą Vyriausybės pasitarimą buvo svarstomi klausimai susiję su informacijos iš Registrų centro teikimu žurnalistams. Premjeras Seime yra sakęs, kad nėra privaloma saugoti Vyriausybės pasitarimų garso įrašus.

Antra rezoliucija buvo prašoma įvertinti „valstiečių“ Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės elgesį paviešinant slapta darytą dalies Vyriausios tarnybinės etikos narių pokalbio įrašą, kuriame buvo spaudžiamas atsistatydinti VTEK prevencijos skyriaus vadovas Mindaugas Siaurys.