Valstybinis apdovanojimas generolui įteiktas už lyderystę Vokietijai apsisprendžiant vadovauti NATO priešakinių pajėgų batalionui Lietuvoje, aukščiausio lygio profesionalumą ir tvirtą įsipareigojimą Lietuvos bei viso Aljanso gynybai.

„Generolo J. K. W. Vollmerio karinis patarimas ir realistinis saugumo grėsmių vertinimas labai daug prisidėjo, kad Vokietija imtųsi išskirtinio vaidmens užtikrinant mūsų regiono saugumą ir atsiųstų savo karius į Lietuvą:, - sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Įteikdama valstybinį apdovanojimą, Lietuvos vadovė pabrėžė, jog Lietuva džiaugiasi savo šimtmetį švęsdama su artimiausiais draugais ir patikimais sąjungininkais.

Pasak Prezidentės, tvirta Vokietijos draugystė, solidarumas ir šios šalies kariai Lietuvoje siunčia labai aiškią žinią, kad karinės agresijos akivaizdoje niekados nebūsime vieni. Lietuvos ir Vokietijos karinis bendradarbiavimas stiprina visą Aljansą ir prisideda, kad NATO būtų pasirengęs dar greičiau reaguoti į kylančias grėsmes - jas atgrasyti, atremti, o prireikus efektyviai gintis.

Generolas taip pat aktyviai prisideda prie Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstinininkų brigados „Geležinis vilkas“ afiliacijos su Vokietijos Bundesvero divizija, domisi Lietuvos karių paruošimu, kad šie tinkamai galėtų naudoti iš vokiečių gamintojų perkamą karinę techniką - pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ ir savaeigius pabūklus „Haubicas“.

Generolas J. K. W. Vollmeris eina Vokietijos kariuomenės sausumos pajėgų vado pareigas nuo 2014 metų.

ELTA primena, kad praėjusį sekmadienį Lietuvos kariuomenės mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ priskirta Vokietijos divizijai. Tai liudijantį Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadų susitarimą Krašto apsaugos ministerijoje pasirašė brigados generolas Valdemaras Rupšys ir generolas leitenantas J. Vollmeris.

Tikimasi, kad brigados „Geležinis Vilkas“ afiliacija su Vokietijos divizija atvers platesnes galimybes per mokymus ir pratybas užtikrinti tinkamą brigados pasirengimą veikti divizijos sudėtyje, padės užtikrinti ir geresnį sąveikumą su Vokietijos vadovaujamu NATO priešakiniu batalionu.

Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ iki šių metų mokymo tikslais buvo daugiau nei dešimtmetį priskirta Danijos divizijai. Nuo šių metų ilgametį bendradarbiavimą su danais perėmė Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“.