Pasak šalies vadovės, Lietuvos žmonėms skulptoriaus R. Kvinto kūryba yra žinoma ir brangi.

„Daugelis šio kūrėjo gerbėjų yra pamilę rašytojo Romain Gary atminimui skirtą berniuko skulptūrą ar paminklą gydytojui Cemachui Šabadui Vilniuje, Vytautui Kernagiui – Nidoje ir kitas“, – sakoma prezidentės užuojautoje, kurią paskelbė Prezidentūra.

Praėjusių metų pradžioje, minint Sausio 13-ąją, Lietuvos radijo ir televizijos kiemelyje buvo atidengtas memorialas su žuvusiųjų vardais ir laisvės varpu obelisko viršuje. Prezidentės žodžiais, „nuo šiol varpas skambės ir savo autoriui“.

Apie 66-uosius metus ėjusio R. Kvinto mirtį pranešta šeštadienį.

Jis žinomas tokiais savo darbais kaip Vytauto Kernagio skulptūra Nidoje, Romain Gary skulptūra, Sausio 13-osios memorialas Lietuvos radijo ir televizijos kieme, paminklas gydytojui Cemachui Šabadui.

2015-ųjų rudenį Rusnėje buvo atidengta R. Kvinto skulptūra Hermannui Kallenbachui ir Mahatmai Gandžiui, 2017-ųjų rudenį šalia Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios – Bažnyčios reformatoriui Martynui Liuteriui.

Kūrėjas šiemet ir 2017-aisiais pretendavo į Nacionalines kultūros ir meno premiją.

Jis baigė tuometinį Lietuvos dailės institutą (šiuo metu Dailės akademiją), vėliau čia dėstytojavo. Nuo 1983 metų buvo Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 2001 metų – Niujorko skulptorių Gildijos narys, dalyvavo parodose ir simpoziumuose Lietuvoje ir užsienyje.