Spalio 5–14 dienomis atliktos apklausos duomenimis, paprašyti įvardinti geriausią pretendentą į prezidentus gyventojai dažniausiai rinkosi ekonomistą Gitaną Nausėdą – 23 procentai (22,3 proc. rugsėjį).

Tuo tarpu ketvirtoje pozicijoje buvusi I. Šimonytė kyla į antrą vietą, aplenkdama trečioje vietoje esantį premjerą Saulių Skvernelį ir pirminiuose konservatorių partijos kandidato rinkimuose su ja besivaržantį diplomatą Vygaudą Ušacką.

I. Šimonytę kaip geriausią pretendentę į prezidento postą įvardijo 17,5 proc. apklaustųjų, kai prieš mėnesį ją rinkosi 10 proc. tyrimo dalyvių.

Kaip „LRT Radijui“ sakė „Vilmorus“ vadovas, sociologas Vladas Gaidys, I. Šimonytės reitingai auga „tiesiog dramatiškai“ – ji jau aplenkė ir premjerą Saulių Skvernelį.

Viršūnėje – G. Nausėda

„Vilmorus“, apklausdami respondentus, užduoda atvirą klausimą, už ką balsuotų prezidento rinkimuose. Vardas, kurį jau metus įvardija daugiausia respondentų – Gitanas Nausėda. Naujausios apklausos duomenimis, jį kaip Lietuvos prezidentą įsivaizduoja 23 proc. apklaustųjų. Jo reitingas pastaruoju metu beveik nekinta – praėjusį mėnesį buvo 22 proc.

Į antrą reitingų lentelės vietą šįkart iškopė Ingrida Šimonytė. Ją, kaip kandidatę į prezidentus, palaiko 18 proc. apklaustųjų. „Jos reitingas sparčiai, tiesiog dramatiškai auga. Jeigu dar gegužės mėnesį [palaikymas] buvo 5 proc., šiuo metu – 3–4 kartus daugiau. Ypač po to, kai ji jau apsisprendė būti kandidate į prezidentus“, – komentavo V. Gaidys.

Į trečią vietą iš antros I .Šimonytė išstūmė apie kandidatavimą į prezidentus dar nepaskelbusį S. Skvernelį. Lyginant su situacija prieš metus, jo prezidentinis reitingas šiek tiek sumažėjo.

Ketvirtoje vietoje – Vygaudas Ušackas. Jo reitingas per mėnesį pora procentinių punktų sumažėjo. „Matyt, tai dėl to, kad I. Šimonytė apsisprendė. Jų elektoratai ne taip ir toli vienas nuo kito“, – spėjo sociologas.

Penktas – Arvydas Juozaitis, po to pagal populiarumą rikiuojasi – Naglis Puteikis, Aušra Maldeikienė.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą spalio 5–14 dienomis dienomis atliko bendrovė „Vilmorus“.