„Mūsų šalies ekonomika auga, tačiau daugelio žmonių gerovė - ne. Pajamų ir galimybių nelygybė dalija Lietuvą. Pristatysime alternatyvą Lietuvai, kuri keistų pagrindinę diskusijų kryptį apie tai, kokia yra valstybės paskirtis. Valstybės turtėjimas negali būti savitikslis. Valstybės turtėjimas turi būti nukreiptas ir matuojamas pagal tai, kiek jis sukuria galimybių“, - sako LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Ne bendrasis vidaus produktas (BVP), o gyventojų išsilavinimas, sveikata ir visuomenės pasitikėjimas vieni kitais yra tikrieji šalies pažangos rodikliai. Išsilavinę, kūrybingi ir ateitimi pasitikintys žmonės - šalies ekonomikos pamatas, pabrėžiama Vizijos projekte.

Kitą savaitę, pirmadienį, vyksiančiame Vizijos svarstyme, kurio tema - ekonominė demokratija, bus pristatytas įtraukiančios ekonomikos plėtros modelis: priemonės, kaip keisti darbo rinkos politiką, efektyvi ir socialiai teisinga mokesčių politika, siūlymai, kaip apsaugoti pajamas ir mažinti skurdą.

Vizijos svarstyme dalyvaus LSDP pirmininkas G. Paluckas, politologas Liutauras Gudžinskas, LSDP frakcijos Seime nariai Rasa Budbergytė ir Algirdas Sysas, ekonomistas Teodoras Medaiskis, profesinių sąjungų atstovai.