Kaip sakė savivaldybės administracijos vadovo pavaduotoja Sandra Jakštienė, jaunai šeimai iš Panevėžio gimę trys sūnus ir dukra - ne tik didžiulis džiaugsmas, bet ir rūpestis.

„Kiek žinome, šeima turi gyvenamąjį būstą, bet problema - transportas, todėl savivaldybė pagal galimybes, remdamasi galiojančiais teisės aktais, svarsto galimybę ketvertuko šeimai padovanoti automobilį”, - Eltai prasitarė S. Jakštienė.

Pasak jos, gimus ketvertukui ne tik džiaugsmo, bet ir rūpesčių - keturis kartus daugiau. Todėl grįžus tėvams ir mažyliams iš ligoninės Kaune, savivaldybė aiškinsis poreikius, kad Socialinės paramos skyrius galėtų padėti ten, kur reikės.

Laikinai Panevėžio mero pareigas einančiam Petrui Luomanui žinia apie ketvertuko gimimą nebuvo netikėta. „Žinojome, kad pasaulį išvys keturi kūdikiai vienu metu, tad laukėme to. Labai džiaugėmės sužinoję išskirtinę naujieną”, - sakė P. Luomanas.

Kaip pridūrė savivaldybės atstovai, jie nekantriai laukia spaudos konferencijos, kurią penktadienį surengs Kauno klinikų medikai, kad daugiau sužinotų apie išskirtinį atvejį.

Kaip teigia Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriaus vadovas doc. Vladas Gintautas, ketvertukai gimsta išties retai, o šiais metais ketvertuką galima vadinti Šimtmečio ketvertuku. Iš panevėžiečiams gimusio ketvertuko du berniukai - identiški dvyniai.

Penktadienį Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikoje Akušerijos skyriaus vadovas papasakos daugiau apie mažylių ir mamos sveikatą.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. Rūta Nadišauskienė ir gydytojas iš Naujagimių intensyvios terapijos skyriaus.