„Nors šiuo metu yra krizinė situacija partijai, bet „Requiem“ kūrinys nebus pabaigtas, net neįpusės. Aš traktuoju taip, kad milžiniškas pavojus partijai yra ar buvo kilęs. Mano manymu, R. Šimašius, norėdamas kurti komitetą ir dalyvauti rinkimuose su komitetu, norėjo išsprogdinti tam tikrą bombą, netikėtumo efektą pasiekti, kad daug skyrių sujudėtų ir iškeliautų komitetais. Tačiau laipsniais nutekėjusi informacija vietoj bombos efekto sukėlė kažkokį pliaukštelėjimą“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė E. Gentvilas.

E. Gentvilas tikina, kad nėra pavojaus, jog partija sugrius. Pasak pirmininko, be Vilniaus, dar du skyriai nusprendė eiti į rinkimus su komitetais, bet jų vadovai jau nusprendė išeiti iš partijos.

„Dar kartą akcentuoju: vienas skyrius Vilnius suskilo, du skyriai yra apsisprendę - Utena ir Varėna - dalyvauti su komitetais, tačiau tų skyrių vadovai svarsto galimybę patys stabdyti narystę partijoje, suprasdami, kad jų atsiribojimas nuo partijos rinkimuose nėra korektiškas žingsnis, išskyrus Vilnių, kur R. Šimašius nemato jokios žalos partijai. (...) Norite eiti su komitetu - esate laisvi žmonės, niekas jums netrukdo. Bet būkite malonūs, partijos į šitą žaidimą neįpainiokite“, - sakė E. Gentvilas.

E. Gentvilas teigia, kad jam R. Šimašiaus žingsnis suprantamas jo interesų požiūriu. Tačiau kompromisų su partija ieškota mažai.

„O jis yra partijos vicepirmininkas, tiksliau, jau atsistatydinęs dvi dienos mano prašymu - čia vėlgi jokio kompromiso su partija nėra ieškota. Mano siūlomi kompromisai: sėsk su skyriumi ir kalbėk. Balsavimas įvyko kaip įvyko. Tai, kolegos, gal galime dabar ieškoti kažkokių sprendimų, kaip bendradarbiausime. Tai ne - nėra jokių kompromisų. (...) Ne, jokio atsakymo nėra, jokių diskusijų su likusio skyriaus dalimi. Kompromisai yra, ranka tiesiama, bet trenkiama per pirštus - man nieko nereikia“, - sakė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Vilniaus liberalų skyriaus nariai balsuodami uždegė žalią šviesą R. Šimašiui mero rinkimuose dalyvauti pasitelkus visuomeninį rinkimų komitetą, atsiribojant nuo partijos. Palaikymą jo sprendimui pareiškė ir Vilniaus skyriaus pirmininkė, Seimo narė Aušrinė Armonaitė. Politologų nuomone, sprendimas kandidatuoti be partijos palaikymo signalizuoja apie liberalų vienybės eižėjimą.

Trečiadienio vakarą LRLS valdyba nusprendė naikinti Vilniaus liberalų skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti su visuomeniniu rinkimų komitetu. Vilniaus skyrius įpareigotas per dvi savaitės sušaukti dar vieną visuotinį susirinkimą, o nusprendusių ungtis prie R. Šimašiaus komiteto bus stabdoma narystė partijoje.