„Šimtas miestų ir miestelių – simbolinis siekis, iškeltas pažymint šiemet minimą atkurtos Lietuvos šimto metų sukaktį. „Maisto banko“ akcijos savanoriai pasiruošę dirbti dar plačiau ir energingiau, kad gerumo vajus apimtų ir tas vietoves, kurios į labdaros rinkimą įtrauktos nebuvo“, – sako „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

„Maisto banko“ akcijoje pirmąkart sudalyvaus Kudirkos Naumiestis, Žagarė, Varniai, Troškūnai, Ariogala, Žemaičių Kalvarija ir kiti mažesni Lietuvos miesteliai.

Paprastai labdaringos maisto produktų aukojimo nepasiturintiems akcijos pavasarį ir rudenį rengiamos maždaug septyniasdešimtyje miestų.

Pasak D. Žebrauskaitės, mažesnėse miestelių parduotuvėse surinkti maisto produktai yra skiriami paremti tose bendruomenėse sunkiau gyvenančius žmones.

„Maisto banko” duomenimis, akcijos metu dažniausiai aukojami makaronai ir kruopos, kiek mažiau – miltai ir cukrus. Paramos gavėjams labai reikalingi riebalai, tokie kaip aliejus ar margarinas, bei mėsos, žuvies, daržovių konservai. Mažiausiai „Maisto banko” akcijos dalyviai nuperka saldumynų, kondensuoto pieno, džiovintų vaisių ir riešutų.