„Neišvengiamai tenka pirmu klausimu įtraukti (pasitarimą - ELTA) dėl padėties Vilniaus skyriuje, kadangi dėl valdybos posėdžio buvo sutarta dar rugsėjo 26 dieną“, - Eltai sakė LRLS pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Pasiteiravus, ar Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir sostinės skyriaus pirmininkė Aušrinė Armonaitė posėdžio metu turėtų priimti sprendimą dėl tolesnio buvimo E. Gentvilo pavaduotojais partijoje, parlamentaras tikino nemanąs, kad šis klausimas pasieks darbotvarkę.

„Klausimas, manau, net nebus svarstomas. Tai yra jų moralinio apsisprendimo klausimas. Jie buvo patvirtinti (pavaduotojais - ELTA) mano siūlymu ir mano teikimu. Bet, manau, kad dabar ariame skirtingą vagą ir skirtingą lauką“, - aiškino parlamentaras.

Parlamentaras patikino besilaikąs tokios moralinės pozicijos, o jei pavaduotojai priimtų kitokį sprendimą, valdyba šio klausimo nepaliktų nuošalyje. Vis dėlto E. Gentvilas patikino, kad dėmesio ne asmenybėms, o sprendimams - netrūks. Esą toks teisinis kelias.

„Nagrinėsime Vilniaus skyriuje priimtą sprendimą - nagrinėsime ne asmenis, o sprendimą. Teisinis dokumentas yra Vilniaus skyriaus sprendimas, kurį galime skųsti Partijos etikos ir skaidrumo komisijai“, - sakė LRLS pirmininkas.

Pasak parlamentaro, valdyba taip pat aptars pasiruošimą tarybos posėdžiui, partijos strategiją, liberalų manifesto projektą, štabo ir štabo tarybos sudarymą bei štabo vadovo paskyrimą.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Vilniaus liberalų skyriaus nariai balsuodami uždegė žalią šviesą R. Šimašiui mero rinkimuose dalyvauti pasitelkus visuomeninį rinkimų komitetą, atsiribojant nuo partijos. Palaikymą jo sprendimui pareiškė ir Vilniaus skyriaus pirmininkė, Seimo narė A. Armonaitė. Politologų nuomone, sprendimas kandidatuoti be partijos palaikymo signalizuoja apie liberalų vienybės eižėjimą.