„Man sunku pasakyti, kiek Seimo narių pasirašys, tikriausia tokių bus“, - svarstė jis.

R. Karbauskio vertinimu, ministrė J. Petrauskienė ėmėsi tikrai labai sunkaus darbo, nes vykdoma labai daug reformų ir aukštojo mokslo, ir etatinis apmokėjimas, ir daugelis kitų sprendimų. „Valstiečių“ lyderis pastebėjo, kad buvo tokių kadencijų, kai reformų išvis nebuvo daroma.

R. Karbauskis pripažįsta, kad darant reformas klaidų neišvengta.

„Bet manau, kad šita ministrė kaip minimumas dėl savo ryžto liks istorijoje. (...) Kiekviena reforma yra nelengvas sprendimas, o ryžto tikrai reikia nemažai. Galbūt komandos yra problema, galbūt kitų problemų yra. Tai, kad yra klaidų, - akivaizdu, tiesiog ryžtas jos didžiulis bet kokiu atveju“, - žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, spalio 11 d. Seimo narys Naglis Puteikis pasiūlė švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei per savaitę atsistatydinti, nes ministrė, pasak jo, „nesugeba sustabdyti švietimui skirtų lėšų iššvaistymo“.

„Jei ministrė pati neatsistatydins, pradėsiu rinkti jos interpeliacijai parašus, pradėdamas nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos“, - pareiškė N. Puteikis.

Jis priekaištauja ministrei dėl viešųjų pirkimų, dėl ministeriją aplipusių ir nežinia ar kam nors reikalingų nesuskaičiuojamų įstaigų, dubliuojančių ministerijos funkcijas.

Be to, Seimo narys pažymi, kad J. Petrauskienė kiršina mokytojus, nesugebėdama padidinti jiems algų, nors Seimas tam skyrė daug milijonų.