E. Gentvilas teigia, kad vicepirmininko posto turėtų atsisakyti ir Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

„Nieko asmeniškai prieš juos neturiu, bet turiu reaguoti – jie sąmoningai pažeidė partijos įstatus, atsiribojo nuo jos, todėl nemanau, kad jie gali būti mano pavaduotojai", - dienraščiui sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Apie sprendimą dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose kuriant visuomeninį rinkimų komitetą R. Šimašius paskelbė pirmadienį.

Pristatė ambicijas Vilniui

DELFI primena, kad pirmadienį R. Šimašius pristatė 12 naujų ambicijų Vilniui.

Jis išskyrė keturias sritis: švietimą, geležinį Vilnių, gyvenamuosius rajonus ir judėjimą.

Nesikrato Liberalų sąjūdžio etiketės

Sprendimas siekti antros mero kadencijos be Liberalų sąjūdžio (LRLS) palaikymo leidžia suburti platesnį ratą žmonių, tikina sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Esu liberalas, planuoju tokiu būti ir numirti. Labai džiaugiuosi, kad Vilniaus skyrius išsakė palaikymą tokiai formai, kuri yra labiau telkianti, labiau burianti visus vilniečius“, - paskelbęs apie savo sprendimą siekti stoti prie Vilniaus vairo antrai kadencijai sakė politikas.

Pasak R. Šimašiaus, jis nesikrato liberalo etiketės ir šiuo metu negalvoja apie poreikį pasitraukti iš partijos. „Bet niekada nesikračiau ir nesikratysiu liberalo etiketės. Nesikratau nei liberalo, nei Liberalų sąjūdžio pavadinimo. Mano tikslas - sutelkti kuo platesnį būrį vilniečių, visą pilietinę visuomenę“, - žurnalistams sakė kandidatas.

Paklaustas, ką mano apie partijos vadovo Eugenijaus Gentvilo poziciją, prieštaraujančią R. Šimašiaus sprendimui rinkimuose vengti naudotis partijos vardu, R. Šimašius tikino žinąs vadovybės poziciją, o ir karštų diskusijų netrūko.

Šimašius atsisako trauktis iš Liberalų sąjūdžio vicepirmininkų

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsisako trauktis iš Liberalų sąjūdžio vicepirmininko pareigų.

Tai padaryti merą pirmadienį paragino partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, nes jis paskelbė perrinkimo sostinėje sieksiantis su visuomeniniu rinkimų komitetu.

„Manau, kad Eugenijaus lūpomis kalba įžeidumas, gimdantis biurokratinį klampumą. Nesuprantu, koks jo tikslas“, – sakė R. Šimašius.

Mero komentarą antradienį BNS perdavė jo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

„Mano tikslas yra sutelkti laisvę mylinčius žmones - ir liberalus, ir tuos, kurie šiandien nėra liberalai, bei užtikrinti, kad mūsų šalis ir mano miestas žengtų pirmyn, laisvėtų, ir negrįžtų į sovietinį raugą primenančius laikus“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės vadovas.

E. Gentvilas taip pat paragino iš tų pačių pareigų pasitraukti R. Šimašių parėmusią Vilniaus skyriaus vadovę, Seimo narę Aušrinę Armonaitę.

Ji BNS teigė, kad nesilaiko įsikabinusi postų ir norinti, kad „liberalai pakiltų tiek Lietuvoje, tiek Vilniuje ir atgautų išbarstytą pasitikėjimą“.

„Aš nuo partijos neatsiribojau sunkiausiomis jai valandomis ir neatsiriboju. Nebent yra norima specialiai sukurti tokį vaizdą”, – sakė parlamentarė.

Vilniaus liberalai praėjusią savaitę nusprendė mero rinkimuose kelti R. Šimašiaus kandidatūrą ir įpareigoti jį burti rinkimų komitetą.

Savo ruožtu E. Gentvilas pirmadienį pareiškė, kad R. Šimašius ir A. Armonaitė pažeidė Liberalų sąjūdžio įstatus ir nuo jo atsiribojo.

A. Armonaitė teigė, kad partijos pirmininkas prašė jos per dvi dienas sušaukti Vilniaus skyriaus visuotinį susirinkimą ir atšaukti sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose su rinkimų komitetu arba atsistatydinti.

„Visuotinio susirinkimo šaukti per dvi dienas aš negaliu ir neketinu, nes nesu autoritarinė vadovė“, – kalbėjo Seimo narė.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitąmet.