.

Įstatymų projektą teikęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius interviu Eltai buvo sakęs, kad Antstolių veiklos įstatymo pokyčiais siekiama sumažinti įkainius. „Tai privalo keistis ir keisis, kai Seimas pritars mūsų projektui ir įstatymą pasirašys prezidentė. Galite įjungti chronometrą - praėjus dviem savaitėms nuo tos akimirkos, kai prezidentė pasirašys įstatymą, bus pateikti nauji įkainiai, kurie bus mažesni“, - sakė ministras.

Seime savo išvadas pristatys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos narės Agnės Širinskienės vadovaujamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK). Komiteto išvados siūlo nepritarti LAR siūlymams įstatymu numatyti, kad Teisingumo ir Finansų ministerijos turėtų nustatyti ne tik įkainių dydį, bet ir jų apskaičiavimo metodiką.

ELTA primena, kad Antstolių įstatymo pataisas Seimui teikė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė siūlo nebeleisti antstoliams sieti vykdymo bylos administravimo išlaidų su išieškoma suma bei riboti atlygio už paslaugas dydį. E. Jankevičius yra sakęs, kad ministerijos ir prezidentūros siūlymai vienas kitam neprieštarauja.