„Lėktuvas išskrido iš Vilniaus oro uosto į Sankt Peterburgą šiandien 8 val. 24 min. Lietuvos laiku. Mūsų žiniomis, lėktuvas buvo taisomas „FL technics“ angare“, – DELFI teigė „Oro navigacijos“ komunikacijos vadovas Vytautas Beniušis.

„FL technics“ yra verslininko Gedimino Žiemelio netiesiogiai valdomos Lietuvos kapitalo aviacijos grupės „Avia Solutions Group“ antrinė lėktuvų techninės priežiūros įmonė.

„Avia Solutions Group“ Korporatyvinių reikalų direktorius Giedrius Karsokas patikslino, kad lėktuvą taisė ne „Fly technics“, o kita dukterinė šios grupės įmonė „Jet MS“.

„Minimam lėktuvui pagalbą suteikė bendrovės JetMS specialistai, į kuriuos pagalbos kreipėsi lėktuvo įgula. Tokia situacija (aviacijos terminais vadinama AOG „Aircraft on Ground“) panaši į greitosios pagalbos iškvietimą susirgusiam asmeniui“, - teigė G. Karsokas.

Su DELFI neoficialiai kalbėję aviacijos specialistai nesureikšmino fakto, kad J. Prigožino orlaivis buvo taisomas būtent „Avia Solutions group“ priklausančių antrinės įmonės specialistų. Jie paaiškino, kad taisyti sugedusius orlaivius yra šios įmonės verslas. Norint remontuoti tam tikrą lėktuvo modelį, įmonės turi būti sertifikuotos, aiškino specialistai.

Įtariama, kad susidūrė su rimtomis problemomis

Kaip penkadienį rašė DELFI, įtariama, kad J. Prigožino lėktuvas skrisdamas susidūrė su rimtomis techninėmis problemomis. Būtent dėl to jis buvo priverstas nusileisti Vilniaus oro uoste. M-VITO dar kitaip vadinamas dvimotoris lėktuvas Hawker 800XP pagamintas 2001 metais. Jis registruotas Jungtinėje Karalystėje, Meno saloje ir formaliai priklauso bendrovei Berates Group Limited.

J. Prigožinas yra rusų verslininkas, susijęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Viename iš žiniasklaidos straipsnių jis buvo pavadintas Putino virėju, nes jam priklausantys restoranai tiekė maistą V. Putino susitikimams su svečiais iš užsienio. J. Prigožinui priklauso „kompanijų tinklas“, tarp kurių trys verslai, kurie buvo apkaltinti kišimusi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais. Dėl to J. Prigožinui, jo kompanijoms ir darbuotojams buvo įvestos JAV ekonominės sankcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)