Tai DELFI patvirtino Seimo narė, Vilniaus liberalų atstovė Aušrinė Armonaitė.

„Vilniaus liberalai visuotiniame susirinkime nusprendė kelti Remigijaus Šimašiaus kandidatūrą į Vilniaus merus, taip pat buvo balsuojama dėl dalyvavimo savivaldos rinkimuose formos. Nuspręsta dalyvauti rinkimų komitetu. Pirmadienį Remigijus Šimašius oficialiai paskelbs kampanijos startą ir pristatys pagrindines idėjas“, - DELFI sakė A. Armonaitė.

Vilniaus mero komandoje likusi Seimo narė DELFI sakė pati būsimuose savivaldybių rinkimuose dalyvauti neketinanti.

Už tai, kad rinkimuose Vilniaus liberalai dalyvautų kaip rinkimų komitetas, o ne kaip politinė partija Liberalų sąjūdis, balsavo 60 skyriaus narių, prieš buvo 47.

Vilniaus skyriaus susirinkime dalyvavęs Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas, parlamentaras Eugenijus Gentvilas sakė nekomentuosiantis nei sprendimo, nei rezutatų.

„Aš Šimašių buvau perspėjęs, kad jei bus jo sprendimas, tai bus jo ir komentarai. Viena, ką galiu pasakyti - kažkas šitoj karalystėj yra negerai“, - DELFI teigė E. Gentvilas.

Pats R. Šimašius ketvirtadienio vakarą nepasiekiamas.

Pasak E. Gentvilo, Vilnaus skyriaus sąrašuose yra įregistruoti 1476 nariai.

„Tai kai visuotiniame susirinkime dalyvauja 107, tai aš sakau, kad man norisi, jog sostinės skyriaus sprendimų priėmime būtų gausiau dalyvaujančių“, - sakė E. Gentvilas.

Prieš rinkimų komiteto kūrimą balsavęs Vilniaus liberalų skyriaus atstovas Martynas Nagevičius DELFI ketvirtadienio vakarą teigė, „kol kas jaučiantis tik nedidelį apmaudą, kad nepavyko įtikinti skyriaus daugumos dėl dalyvavimo rinkimuose formos ir dėl pralaimėjimo tokiu nedideliu skirtumu balsavime“.
„Tuo pačiu jaučiu ir pagarbą kolegoms, turintiems kitokią nuomonę. O dėl tolimesnių veiksmų? Dabar nieko negaliu pasakyti - reikia permiegoti su tuo, kas įvyko ir permąstyti viską“, - sakė M. Nagevičius.