Per aukšti vaikų žaidimų aikštelės borteliai, ant pievos išpilti laikini takai, sugadinta stadiono danga – tokius pagrindinius trūkumus vardija kauniečiai.

Kone labiausiai į akis krenta stadionas. Jo danga dabar atrodo išraižyta kvadratais. Stadionas šiuo metu taip atrodo dėl to, kad šioje vietoje buvo statomos palapinės popiežiaus Pranciškaus vizitui. Palapinės buvo sukonstruotos prieš išliejant naują asfaltą, todėl išardžius palapines išryškėjo seno, šviesesnio asfalto plotai.

Pro kauniečių akis nepraslydo ir ant pievos išpilti laikini takai, kurie popiežiaus vizito metu jungė sektorius, o dabar tiesiog atrodo ne itin tvarkingai.

Piktina ir žaidimų aikštelės bortų aukštis. Kauniečių teigimu, jie per aukšti mažiems vaikams, esą mažas vaikas, lipdamas per juos, gali nukristi ir susižeisti.

Rekonstruojamame Santakos parke jau sumontuoti ir nauji suoliukai, tačiau nėra nė vienos šiukšliadėžės.

Kaunas apie 2 mln. vertės rekonstrukciją paskelbė dar birželį. Tada miesto savivaldybė teigė, kad rekonstrukcija padalinta į du etapus dėl rugsėjį vyksiančio popiežiaus vizito. Iki rugsėjo Santakos parke turėjo būti sutvarkyta krantinė ir didžioji dalis infrastruktūros.

Antrasis etapas turėjo prasidėti praėjus popiežiaus vizitui. Etapo metu turėjo būti tvarkomas stadionas, kuris pastaruoju metu ir bado kauniečių akis.

Dar birželį savivaldybė planavo, kad darbai dėl popiežiaus vizito bus stabdomi iki spalio 3 dienos.

Savivaldybė teigia, kad darbai tik įpusėjo

Nors rekonstrukcijos darbai pradėti birželio 22-ąją, tačiau Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis DELFI teigė, kad darbai bus baigti tik kitąmet.

„Santakos parko rekonstrukcija – įsibėgėjo. Sutartis su rangovu galioja iki kitų metų birželio mėnesio“, – teigė A. Pakalniškis.

Miestiečiai skundžiasi ir takais, ir žaidimų aikštele, tačiau A. Pakalniškio teigimu, šių vietų rekonstrukcija dar neprasidėjo. „Stadiono teritorijos tvarkymo, dviračių tako, vaikų žaidimų aikštelės įrengimo darbai dar net neprasidėjo, – tvirtino A. Pakalniškis ir pridūrė, kad vaikų žaidimų aikštelės dabartinėje vietoje nebeliks. – Esama vaikų žaidimų aikštelė bus demontuota, o nauja įrengta netoli vadinamojo skate parko.“

A. Pakalniškis patvirtino, kad takai, kurie dabar kauniečiams bado akis, buvo įrengti popiežiaus vizitui ir planuojami pagal papamobilio maršrutą, žiūrovų sektorius.

Kauniečių akis bado ir stadionas, tačiau A. Pakalniškis šiam darbininkų žingsniui turi paaiškinimą. „Kai buvo pastatytos palapinės, pamatėme, kad sunkiasvorės transporto priemonės, važinėdamos po stadioną, suardė jo dangą. Būtent todėl buvo nuspręsta asfaltuoti stadioną ten jau stovint palapinėms“, – teigė savivaldybės atstovas. Jis negalėjo tiksliai pasakyti, kada stadionas bus sutvarkytas: „Vėliausiai kitų metų birželį, nes tada baigiasi sutartis su rangovais, bet gali būti ir anksčiau“.

Savivaldybės atstovo teigimu, darbai tik įpusėjo, todėl neįmanoma įvardyti galutinės rekonstrukcijos sumos, tačiau patikino, kad rekonstrukcijos vertė – daugiau nei 2 mln. eurų.

Rekonstruojamas Santakos parkas Kaune: