Advokatą išgąsdino A. Arutiuniano elgesys

Posėdis dėl kardomosios priemonės pratęsimo buvo numatytas antradienį, tačiau A. Arutiunianas atsisakė vykti į teismą. Kaip teigė kaltinamojo advokatas Julius Jasaitis, A. Arutiunianas kalinimo įstaigoje elgėsi neadekvačiai.

Taip pat A. Arutiuniano elgesį advokatas apibūdino ir po trečiadienį įvykusio posėdžio. Pasak advokato, Airinas nesiorientavo, net nesuprato, kur yra. „Jis ne iš karto atsakydavo į teisėjų klausimus arba iš viso neatsakydavo į juos“, – teigė J. Jasaitis.

Posėdžio metu A. Arutiunianas išgirdo, kad už grotų praleis dar du mėnesius. Šį sprendimą advokatas ketina skųsti aukštesnės instancijos teismui.

„Mano nuomone, Airinas buvo visiškai palūžęs, – kalbėjo J. Jasaitis. – Sėdėjo užsidengęs galvą, nereagavo į aplinką, neadekvačiai reagavo.“

Siekė nušalinti nepalankų sprendimą priėmusį teisėją

A. Arutiuniano advokatas J. Jasaitis taip pat siekė ir teisėjo Ovidijaus Ramanausko nušalinimo, tačiau šis prašymas nebuvo patenkintas. J. Jasaičio teigimu, šį teismo pirmininko sprendimą taip pat ketina skųsti.

Advokato teigimu, teisėjo nušalinimo prašė dėl to, kad anksčiau jau buvo priėmęs Airinui nepalankų sprendimą. „Pagal Baudžiamojo kodekso 58 straipsnį, jeigu teisėjas, prokuroras ar tyrėjas anksčiau dalyvavo bylos nagrinėjime, po to jis nebegali dalyvauti ir priiminėti sprendimus, – kodekso straipsnį įvardijo advokatas. – Mūsų motyvas buvo paremtas tuo, kad šis teisėjas kartą jau buvo patenkinęs prokuroro prašymą ir paskyręs suėmimą motyvuodamas tuo, kad Airinas gali slėptis ir bėgti nuo teisingumo. Kadangi prokuroras naujų motyvų nepateikė, teisėjas iš esmės kartą jau buvo pareiškęs savo nuomonę. Logiškai, jei kartą jau nuomonę pareiškei, tai keisti nuomonę nei logiška, nei įmanoma.“

Kaltinamas išžaginimu ir santykiavimu su nepilnamečiu asmeniu

A. Arutiunianas buvo sulaikytas liepos 12 dieną, netrukus jam buvo skirta kardomoji priemonė - suėmimas. A. Arutiunianas kalinamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Suėmimas du kartus buvo pratęstas. Kalinimo įstaigoje suimtasis bus laikomas iki spalio antros pusės. Liepą policijos pareigūnai skelbė, kad A. Arutiunianas suimtas ir kaltinamas išžaginimu.

Tačiau, DELFI žiniomis, ikiteisminis tyrimas pradėtas daugiau nei dėl vieno Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso (LR BK) straipsnio. Ikiteisminiame tyrime pažymėtas toks LR BK straipsnis, kuriame kalbama apie santykiavimą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu. Prijungti kaltinimai pagal pagal LR BK 151-1 straipsnio „Lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą“ 1 dalies požymius „Pilnametis asmuo, lytiškai santykiavęs ar kitaip tenkinęs lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.“

Patrauklusvyras.lt puslapyje Airinas Arutiunianas pristatomas kaip visuomenės veikėjas, knygų, DVD programų autorius vyrams, „Alfa Vyras“ mokymų treneris, o Salsosritmu.lt puslapyje – kaip šokių mokytojas, vedantis moterims ir vyrams šokių pamokas.

Papildyta 2020 metų birželio 17 dieną

Delfi susisiekus su A. Arutiuniano bylos prokuroru Vladimiru Sergejevu, šis teigė, kad tyrimo eiga pasistūmėjo – ikiteisminis tyrimas baigtas ir byla perduota teismui. Prokuroro teigimu, A. Arutiunianui panaikinti kaltinimai išžaginimu, liko kaltinimai lytinės aistros tenkinimu su nepilnamečiu asmeniu bei pridėti kaltinimai chuliganizmu.