„Manau, kad tai yra teisinga. Aš tikiu, kad mergina kalbėjo tiesą“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sako, kad ir anksčiau buvo inicijuojama ištirti M. Majausko elgesį, bet vis užgoždavo kiti dalykai, bet dabar Seimas vėl sugrįžta prie šios temos.

„Buvo ir tada tyrimų įvairių, bet jie vis kažkaip nueidavo į šalį, užgoždavo kiti dalykai ir nebuvo tos aktyvios iniciatyvos. Dabar turime pasidžiaugti Stasiu Jakeliūnu, kuris gal net tėviškai žiūri į tokį dalyką, kai merginų pažeminimas buvo praleistas pro pirštus ir paliktas. Sugrįžtame ir prie šitos temos“, - teigė Seimo pirmininkas.

Antradienį 42 Seimo narių grupė pasiūlė inicijuoti apkaltą Seimo nariui konservatoriui M. Majauskui.

Seimo posėdžių sekretoriate jie įregistravo nutarimo projektą, kuriame siūlo sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri ištirtų ir parengtų išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui M. Majauskui. Siūloma, kad komisijoje dirbtų 12 Seimo narių.

„Seimo narys Mykolas Majauskas savo veiksmais (kreipimusi į prokuratūrą dėl nukentėjusių merginų neva paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos, bandymu jas įbauginti, daryti spaudimą, galimu melavimu apie savo santykius su merginomis - detaliau Seimo nario atlikti veiksmai nurodomi Seimo narių grupės teikime) piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo, kaip Seimo nario, statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais, diskreditavo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos misiją, tuo pačiu - ir visą Seimą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, įsipareigojančią „gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus“, „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“, - sakoma nutarimo projekte.

Jame siūloma pavesti komisijai iki 2019 m. kovo 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą.

Tarp apkaltos iniciatorių yra Seimo nariai S. Jakeliūnas, Ramūnas Karbauskis, V. Pranckietis, Agnė Širinskienė, Povilas Urbšys, Naglis Puteikis, Andrius Palionis, Juozas Bernatonis, Gediminas Kirkilas, Irena Šiaulienė, Artūras Skardžius, Andriejus Stančikas ir kiti.