Kai kurie Seimo nariai, tarp jų Juozas Bernatonis, pastebėjo, kad kovo 19 d. jau užimta, nes Lietuva švenčia Juozines. Todėl parlamentaras siūlė parinkti kitą datą.

Bet kitas Seimo narys Antanas Matulas perspėjo, kad ir birželio 13 d. jau užimta, nes švenčiamos Antaninės.

„Ar žmonės, atvykstantys pas gydytojus, yra pacientai ar klientai?“, - klausė jis D. Kepenio. Atsakydamas į tai projekto autorius leido suprasti, kad čia yra plona riba, nes „būdami klientais galime netikėtai tapti pacientais“.

„Linkėčiau iš klientų netapti pacientais“, - pajuokavo jis.

Seimo narys Robertas Šarknickas pastebėjo, kad Kliento diena - tai bus pasaulyje neturinti analogų šventė.

Pasvarstyti apie įrašymą į Atmintinų dieną sąrašą, pavyzdžiui, „Nieko nepirkimo“ dieną siūlė parlamentarė Virginija Vingrienė.

Ironizuodamas dėl atmintinų dienų gausos Seimo narys Andrius Navickas siūlė švęsti, pavyzdžiui, „Žmogiškųjų resursų“ dieną.

Nepaisant kritikos ir tam tikros dozės ironijos, Seimas po pateikimo pritarė Atmintinų dienų įstatymo pakeitimo projektui, už balsavus 35, prieš 1 ir susilaikius 21 parlamentarui. Po svarstymo komitetuose į plenarinių posėdžių salę projektas turėtų sugrįžti lapkričio 8 d.

D. Kepenio nuomone, Kliento diena paskatintų didesnę paslaugų įvairovę, geresnę jų kokybę, gerintų klientų aptarnavimo kultūrą, ugdytų jam pagarbą.

Jo teigimu, Lietuvoje Kliento diena pradėta švęsti Klaipėdoje.

D. Kepenio duomenimis, tarptautiniu mastu ši diena švenčiama daugiau kaip 20 šalių - Švedijoje, Norvegijoje, Graikijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje, Latvijoje, Kroatijoje, Sakartvele ir kitur.

Šiuo metu Atmintinų dienų sąraše yra 67 dienos.