„Labai svarbūs tam tikri saugikliai – ta informacija, kuri jums reikalinga jūsų tiesioginiam darbui, kad ji būtų panaudota tik jums, kad nebūtų prisidengiama žurnalistu, surenkama informacija ir po to panaudojama kitais tikslais“, – žurnalistams penktadienį sakė premjeras.

„Aš kalbu apie tuos verslus, kurie turi pagrindinėse įmonių grupėse ir žiniasklaidos verslą. Tai tokie nuogąstavimai buvo išsakyti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Konkrečių įmonių ar žiniasklaidos priemonių S .Skvernelis nepaminėjo.

Pasak premjero, trečiadienį per Ministrų kabineto pasitarimą sprendimai dėl registrų duomenų atidėti, nes Susisiekimo ministerijos siūlymas Vyriausybei įpareigoti Registrų centrą teikti duomenis buvo neteisėtas.

S. Skvernelis teigė, kad šiomis dienomis rastas „teisinis kelias“ išspręsti šį klausimą, o sprendimai bus priimti trečiadienį.

Jis teigė nematantis pagrindo paviešinti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, nes pagal įprastą praktiką pasitarimai vyksta už uždarų durų.

„Tai nėra numatyta, jeigu klausimų turite, nematau paslapties galiu atsakyti (...). Pasitarimai visada yra darbingi, audringi, jie tam ir skirti. O posėdžiai jau yra transliuojami“, – pridūrė ministras pirmininkas.

Kai kurie žurnalistai ir opozicijos atstovai kreipėsi į Vyriausybę, prašydami pateikti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, kai svarstytas klausimas dėl informacijos teikimo iš Registrų centro žiniasklaidai.

Naujasis Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius rugsėjo viduryje nutraukė daugelį metų galiojusią praktiką neatlygintinai teikti duomenis pagal žurnalistų užklausas. Centro atstovų teigimu, praktika buvo neteisėta, nes nėra numatyta įstatymuose.

Lietuvos žurnalistai ir opozicijos atstovai teigia, kad įvesti ribojimai gauti informaciją nepagrįstai varžo žiniasklaidos laisvę.

Žurnalistai ketvirtadienį kreipėsi į valdžios atstovus, ragindami atšaukti įvestus apribojimus gauti Registrų centro duomenis.