Klaipėdos uostas buvo gavęs gana gąsdinančias Lietuvos hidrometeorologų prognozes. Prognozuota, kad vėjo greitis gali siekti 28 metrus per sekundę. Siekiant saugumo, nuo arčiausiai jūros vartų esančių krantinių buvo patraukti laivai. Apie sudėtingas oro sąlygas įspėti visi uosto naudotojai“,– teigė D. Ringis.

Anot jos, naktis praėjo gana ramiai, pūtė apie 22 metrų per sekundę greičio vėjas.

Klaipėdos uoste laivyba ribojama nuo 22.30 val., nurimus vėjui ji bus atnaujinta.

Šiuo metu išplaukimo laukia vienas, įplaukimo – du laivai.

Orai nedžiugins

Dieną pietvakarių, vakarų vėją keis dar stipresnis šiaurės vakarų vėjas. Gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, kraštiniuose vakariniuose rajonuose 21–25 m/s, pajūryje – 28 m/s (viršys 100 km/val.). Stiprus vėjas ne tik greitai gins dangumi debesis, bet juos ir plėšys, tad nebebus visiškai apniukę, atsiras pragiedrulių. Lis su pertraukomis, Žemaitijoje vietomis lis smarkiai. Aukščiausia temperatūra Klaipėdoje numatoma apie 12, kituose didžiuosiuose šalies miestuose 9–11 laipsnių. Kalvotose Žemaitijos ir Aukštaitijos vietovėse nesušils nė iki 10 laipsnių. Vilniuje taip pat pajusime 15–18 m/s vėjo šėlsmą, aukščiausia temperatūra apie 10 laipsnių.

Ketvirtadienį lietūs trumpės ir silps, o pertraukos vis ilgės. Šiaurės vakarų vėjas išliks stiprus gūsingas, smarkiausiai jis pūs pirmoje nakties pusėje prie jūros. Antroje nakties pusėje audra rims. Naktis bus vėsi – Vilniuje ir Utenoje žemiausia temperatūra numatoma apie 4, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose apie 5, Klaipėdoje 8–10 laipsnių.

Dieną, nors saulės ir bus daugiau, tačiau šilčiau bus tik truputėlį: aukščiausia temperatūra numatoma 9–13 laipsnių. Šilčiausia bus šalies pietvakariuose.

Penktadienį palis tik vietomis, naktis vėsi, tačiau diena gerokai šiltesnė nei buvusios. Šeštadienį saulės ir šilumos bus dar daugiau.