Šeštadienį vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) posėdyje Kauno mero posto siekianti konservatorė retoriškai klausė, ką galėtų pasiūlyti dabartinam miestui, kurio valdymu, pasak jos, didelė dalis kauniečių yra patenkinti.

„Didelė dalis kauniečių yra patenkinti, kaip tvarkosi dabartinis miesto meras ir jo komanda. Ir iš tikrųjų miestas tvarkosi, stengiasi gerinti sąlygas verslui, pritraukti daugiau turistų. Bet teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad tvarkytis nėra taip sudėtinga, kadangi būtent mūsų Vyriausybė prieš nemažai metų patvirtino tokią struktūrinių fondų programą, kuri buvo nukreipta būtent miesto infrastruktūrai gerinti“, - aiškino konservatorių pretendentė į Kauno mero postą.

„Reikia užtikrinti, kad miestas būtų gražus ne tik šiandien, ne tik rytoj, bet ir nuosekliai augtų ir artimiausius 10 ar 20 metų. Ir ko tam reikia? Pirmiausia - bendros vizijos ir labai ambicingų tikslų“, - TS-LKD posėdyje tvirtino J. Šiugždinienė.

Pasak jos, svarbiausia sukurti miestą, kuris turėtų didžiulį akademinį, technologinį potencialą bei stiprų bendruomeniškumą.

„Mano tikslas - pažvelgti už infrastruktūros ir ekonomikos ribų. Mano tikslas - atsakyti į klausimą, ko reikia, kad Kaunas kaip magnetas trauktų ne tik verslus, bet ir jaunimą“, - pabrėžė politikė.

J. Šiugždinienė teigė Kauną matanti kaip aktyvų regiono lyderį.

„Aš manau, kad mūsų miestas turėtų telkti viso Kauno regiono savivaldybių potencialą ir taip užtikrinti masto ekonomiką. Tai leistų įgyvendinti bendrus regiono turizmo, infrastruktūros, švietimo ir kitus projektus“, - apibendrino konservatorė.