Seimo narys konservatorius Antanas Matulas kvietė kolegas nedaryti iš to politikos. „Viskas yra prielaidos. Neeskaluokime šitų dalykų. Buvusio parlamentaro Kęstučio Pūko atveju buvo liudininkų, čia gi tik prielaidos“, - sakė jis.

Kai kurie diskusijoje dalyvavę Seimo nariai kvietė kolegas suprasti jautrią šeiminę situaciją, o kiti siūlė M. Majausko, kaip ir buvusio Seimo nario Kęstučio Pūko atveju, taikyti vienodus standartus.

Ragindama pradėti tyrimą Seimo narė „valstietė“ Rūta Miliūtė pastebėjo, kad čia kalbama ne tik apie M. Majauską, bet ir apie tuos, kurie galimai nukentėjo.

„Gal tai būtų proga Mykolui reabilituotis?“, - svarstė Seimo narė „valstietė“ Aušra Papirtienė, irgi pasisakiusi už tyrimo pradėjimą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė Eltai sakė, kad komisijos įgaliojimai apriboti. „Mes neturime liudininkų, neturime net į ką kreiptis ir pasikviesti“, - sakė R. Tamašunienė, komentuodama komisijos sprendimą nepradėti tyrimo.

Seimo narių grupė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti ne tik galimai nederamą Mykolo Majausko elgesį su moksleivėmis, bet ir Seimo nario veiksmus po asmenų liudijimų kilusio skandalo, primena ELTA.

Šių metų pradžioje viešoje erdvėje pasirodė informacija apie galimą Seimo nario M. Majausko seksualinį priekabiavimą prie moksleivių.

Pasak Seimo narių grupės kreipimosi iniciatoriaus Stasio Jakeliūno, abejonės dėl nederamo Seimo nario elgesio nėra išsklaidytos.