Tokį nutarimo projektą antradienį Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Siūloma, kad vietoj P. Gražulio Žmogaus teisių komitete dirbtų „valstietis“ Gediminas Vasiliauskas, kuris turėtų palikti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetą. Iš Audito komiteto siūloma išbraukti „valstietį“ Juozą Rimkų, kuris taptų Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariu.

Tam, kad komitetuose įvyktų tokie personaliniai pasikeitimai, turės balsuoti visas Seimas.

Praėjusią savaitę planuotas Seimo Žmogaus teisių komiteto posėdis dėl kvorumo trūkumo neįvyko.

Kaip ELTA jau skelbė, parlamentaras Andrius Navickas kreipėsi į Seimo Kultūros komiteto pirmininką Ramūną Karbauskį, ragindamas jį nedelsiant spręsti P. Gražulio darbo Seimo Žmogaus teisių komitete problemą.

Trys opozicijos nariai, priklausantys Seimo Žmogaus teisių komitetui, Andrius Navickas, Sergejus Jovaiša ir Viktorija Čmilytė-Nielsen, kreipėsi į Seimo valdybą, reikalaudami perkelti iš komiteto P. Gražulį ir teigdami, kad priešingu atveju nemato galimybės dirbti šiame komitete.

Žmogaus teisių gynėjai per labai trumpą laiką surinko keliolikos tūkstančių piliečių, protestuojančių prieš P. Gražulio darbą ŽTK, parašus.