Pasak A. Kubiliaus, jo vadovautoje Vyriausybėje finansų ministre buvusi I. Šimonytė turi puikią perspektyvą pakeisti dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.

Krizės premjeru vadinamas konservatorius teigė, kad, priešingai nei prie jo, bandymai primesti atsakomybę dėl visuomenėje nepopuliarių sprendimų, kurie buvo įgyvendinti finansinės krizės laikotarpiu Lietuvoje, I. Šimonytei nelimpa.

„Ingrida turi kažkokią ypatingą karmą ar charizmą, kad jai šitie bandymai primesti juodą dėmę nelimpa. Kubilius dėl visko yra kaltas, tas savaime suprantama. Aš manau, kad valdantieji padarys didelę klaidą, kuri pačius gali susilpninti, jeigu jie atvirai ir prikišamai bandys tas komisijas išnaudoti ar prieš Šimonytę, ar prieš Nausėdą“, - portalo Delfi transliuotame interviu sakė konservatorius.

A. Kubilius pripažino, kad pirminiuose partijos rinkimuose konkuruosiantys V. Ušackas ir I. Šimonytė yra stiprūs kandidatai. Tačiau, kaip pabrėžė konservatorius, I. Šimonytės išskirtinumas slypi jos organiškume ir nuoširdume.

„Abu jie yra skirtingo stiliaus ir tam tikra prasme šiek tiek skirtingo turinio žmonės. Ingridos Šimonytės stiprioji pusė yra jos organiškumas. Ji neapsimetinėja, ji yra natūrali, nuoširdi, organiška, išmintinga, ir tai yra tai, ko daugelis žmonių pasiilgo“, - kalbėjo A. Kubilius ir netiesiogiai užsiminė, kad ją palaikys partijos organizuojamuose pirminiuose rinkimuose.

Tuo tarpu atsiliepdamas apie TS-LKD narį diplomatą V. Ušacką, A. Kubilius pabrėžė, kad jis abejoja, ar V. Ušackas, grįžęs iš aukštų diplomatinių pareigų, yra pakankamai susipažinęs su Lietuvos problemų realybe.

Ekonomistui Gitanui Nausėdai pirmadienį paskelbus, kad 2019 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose jis dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas, konservatorių partijos organizuojamuose pirminiuose rinkimuose, kurių metu partija apsispręs dėl paramos kandidatui į prezidentus, I. Šimonytė varžysis su prezidento posto siekį jau deklaravusiu diplomatu V. Ušacku.

I. Šimonytė TS-LKD keliant partijos kandidatus 2019 m. prezidento rinkimuose, sulaukė didžiausio skyrių palaikymo. 37 skyriai pasisakė, kad prezidento rinkimuose partijos kandidate norėtų matyti I. Šimonytę. Tuo tarpu V. Ušacko kandidatūrą iškėlė 27 skyriai.