„Kiek suprantu, V. Ušackas turi du bilietus, ir abu yra išlošiami. Vienas bilietas, kad jis gauna paramą. Antras, kad jį išmeta iš partijos, ir jis įkuria naują. Manau, kad toks ir yra projektas, nes jis turbūt nelabai tikisi laimėti vidiniuose rinkimuose prieš I. Šimonytę“, – savo įžvalgomis apie pirminius konservatorių remiamo kandidato į prezidentus rinkimus dalinosi R. Karbauskis.

Jo manymu, Vytautas Landsbergis galėjo įkalbėti I. Šimonytę dalyvauti rinkimuose.

Pagal valstiečių-žaliųjų lyderio supratimą, kito kandidato jiems prisireikė tada, kai paaiškėjo, kad G. Nausėda nedalyvaus vidiniuose rinkimuose.

„V. Ušackas netinka, ir tas turi paaiškinimus. Ji (I. Šimonytė) grynai prašyta buvo“, – svarstė R. Karbauskis.

Bendrai situaciją valstiečių-žaliųjų lyderis įvertino teigiamai ir prisiminė prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą apie „apačias“ ir „viršūnes“ politikoje.

„Kuo daugiau elito kandidatų, tuo daugiau galimybių pirmu numeriu išeiti „apačių“ kandidatui . Tam, kurį mes iškelsime“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečiai-žalieji kol kas savo kandidato į prezidentus neiškėlė. Premjeras Saulius Skvernelis sprendimo dėl kandidatavimo iki kitų metų paskelbti neketina.

Pretendentais į TS-LKD paramą rinkimuose liko diplomatas V. Ušackas ir parlamentarė I. Šimonytė. Kol kas apklausose pirmaujantis G. Nausėda paskelbė kandidatuosiąs kaip nepriklausomas kandidatas.