„Birželio 25 dieną, kai pateikiau savo rinkimų programą, pasakiau, kad dabar jau eisiu (į rinkimus) bet kokiu atveju. Kitas dalykas, aš girdėjau, kad Ingrida eina, bet visiškai negirdėjau, kokia yra jos rinkimų programa“, – sakė A. Maldeikienė.

Parlamentarės įsitikinimu, pirmas dalykas, ką reikia padaryti kur nors kandidatuojant – pateikti programą.

„Kiek žinau, kol kas tik aš esu pateikusi rišlią programą. Trys tezės, kuriomis Ingrida remia savo rinkimus, yra deklaracinio pobūdžio. Be to, ji eina su partija, kuri prieš siūlydama savo kandidatą jau turėjo turėti programą apie tai, kaip ji įsivaizduoja, kokio prezidento Lietuvai reikia“, – sakė A. Maldeikienė.

Parlamentarė sukritikavo, kad „partija, kuri gauna milijonines dotacijas iš biudžeto“ pasiūlė tris visiškai skirtingus kandidatus.

„Reiškia, partija pati neturi jokios idėjos (apie tai, kokio prezidento tikisi). (…) Man labai įdomu sužinoti, o konservatorių partija ir visuomenė, kuri palaiko Ingridą – ką konkrečiai jie palaiko – Ingridą, kaip žmogų, ar kažkokią rinkiminę programą? Nes šalia yra ponai Ušackas ir Nausėda, kurie kalba kitus dalykus. Tai aš kol kas nelabai suprantu, apie ką kalbama“, – sakė A. Maldeikienė.

59 m. A. Maldeikienė savo ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose patvirtino balandį. Ji yra griežta apklausų lyderio G. Nausėdos kritikė.

„Aš jiems dar prezidento rinkimus padarysiu. Nors aš suprantu, kad G. Nausėda yra puikus aviečių uogienės virėjas, ir tai yra aprašoma straipsnyje su užsakymo numeriu, bet teks G. Nausėdai pašnekėti ką nors iš tikrųjų apie ekonomiką ir apie užsienio politiką, o ne pezėti kažką bandant sutraukti, statistiką pakomentuoti ir visą laiką vis kitaip“, – balandį sakė ji.