„Kai Lietuva tapo nepriklausoma, seserų vienuolių buvo apie tūkstantį, dabar jų sumažėjo, turbūt todėl popiežius atkreipia dėmesį į tai, kaip pagarbiai reikia bendrauti su vyresniais žmonėmis. Jis pats, nors gali būti ir nuvargęs, visuomet nušvinta, sutikęs žmogų“, – pastebi kunigas A. Saulaitis SJ.

Popiežiui atvykus į Kauno arkikatedrą baziliką skambėjo kanklės. Jos pasirinktos ne tik dėl švelnaus skambesio, tačiau ir dėl etnokultūriškumo.

Tačiau netrukus įvyko neplanuotas nukrypimas nuo „darbotvarkės“ – popiežius sustoja pasikalbėti su susirinkusiomis seserimis vienuolėmis.

Filosofas, buvęs Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius prie Šventojo sosto Vytautas Ališauskas sako, kad nepaisant to, jog sustojimas neplanuotas ir neįgarsintas, nereikia girdėti, ką jis kalba, nes viską pasako jo judesiai ir veidas.

Kunigas A. Saulaitis SJ sako matantis, kad popiežius vienuoles skatino būti stiprias.

Pašnekovai LRT studijoje stebėjosi, kaip greitai popiežius susikaupia, o iš susikaupimo gali vėl sugrįžti į bendravimo būseną.

„Popiežius taip greitai susikaupia. Man reikėtų 15 minučių, o jis tai padaro itin greitai. Tai parodo, koks gilus žmogus jis yra“, – sako kunigas A. Saulaitis SJ.