Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra informuoja, kad sekmadienį tam tikru metu Savanorių prospekte eismas bus visiškai uždraustas – tuo metu, kai laukiama popiežiaus Pranciškaus atvažiavimo.

„Stabdysim eismą Savanorių prospekte nuo 8.30 iki 10 val. ryto, ir po to nuo 15 val iki 17 val. Kitu laiku stengsimės kažkokį pralaidumą padaryti Savanorių prospekte, kad eismas nesutriktų“, – pasakoja R. Kemzūra „Kas vyksta Kaune“ žurnalistei.

R. Kemzūra taip pat pranešė, kad yra blokuojamas eismas Senamiestyje. Ten nėra įleidžiami nei taksi, nei pavežėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai. Taip pat senamiesčio gyventojai su automobiliais turės galimybę išvykti iš namų, tačiau atgal bus įleidžiami tik pasibaigus vizitui – sekmadienio pavakarę.

„Kas vyksta Kaune“ informuoja, kad eismas uždaromas bus penkiuose pagrindiniuose taškuose: Jonavos gatvėje prieš „Iki“ (ties Nerimi) ir už parduotuvės, Šv. Gertrūdos–Šauklių gatvių sankryžoje, M. Daukšos gatvėje ir Aleksoto gatvėje.

Taip pat policija aklinai blokuos A. Mackevičiaus ir Gimnazijos gatvių sankirtą, Puodžių gatvę iš abiejų pusių, be abejo, patekti automobiliu nebus galima ir į Rotušės aikštę. Šis perimetras bus saugomas iki pat popiežiaus vizito pabaigos.

Eismo ribojimai Kaune

Nerekomenduojama link centro važiuoti ir Karaliaus Mindaugo prospektu – privažiavus prie Birštono g. sankryžos, automobiliai tiesiog bus apsukami.

„Atvykstantiems nuo Šilainių apribotas įvažiavimas per Neries tiltą, atvykstantiems nuo Aleksoto, ties Vytauto Didžiojo tiltu, Birštono g. Karaliaus Mindaugo sankryžoje, taip pat Savanorių prospektu nusileidus ties Laisvės alėja draudžiama įvažiuoti į senamiestį. Viešasis transportas važiuos ir rekomenduojama važiuoti būtent juo. Jis visiems nemokamas ir intensyviai važinės“, – sako R. Kemzūra.

R. Kemzūra nurodo, kad atvykstantieji į Kauną turėtų naudotis nurodytomis automobilių stovėjimo aikštelėmis prie Žemės ūkio akademijos, prekybos centro „Mega“, Aleksoto oro uoste – ten pati didžiausia stovėjimo aikštelė. Nuo šių vietų numatytas viešasis transportas kuriuo tikrai visi pateks į miesto centrą ir pasivaikščiodami pateks į Santakos parką, sako pareigūnas

Minioje – civiliais persirengę patruliai

Tikėtina, kad masinėse susibūrimo vietose padaugėja ir ilgapirščių. Pasak R. Kemzūros policija pasiruošusi ir tam.

„Policijos pareigūnai dirbs ir minioje, nevilkėdami uniformos, kriminalinės policijos pareigūnai“, – informuoja jis.

Tačiau taip pat paskatina ir pačius saugoti savo turtą.

„Kiekvienas pilietis save ir savo turtą turi saugoti, asmeninius daiktus. Rekomenduojame rankines, pinigines ir kitus daiktus dėti į vidines kišenes, kad kiek įmanoma būtų sudėtingiau prie jų prieiti ir tuos daiktus laikyti arti savęs, kad spūsties metu, tiems vadinamiems ilgapirščiams, būtų sudėtingiau juos paimti“, – nurodė pareigūnas.