„Paprašyčiau, kad mane palaimintų ir kad aš pradėčiau vaikščioti“, - Eltai sakė Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos mokinys, drauge su 200 katalikiškų mokyklų mokinių laukiantis popiežiaus.

Į susitikimą su Šventuoju Tėvu jis atvyko sirguliuodamas, bet sakė labai saugos, kad neužkrėstų popiežiaus.

Saturnui buvo netikėta sužinoti, kad viso pasaulio Katalikų Bažnyčios vadovas, kaip ir kiti vaikai, žaidė futbolą ir dabar juo domisi, taip pat, kad popiežius turi futbolo komandos marškinėlių kolekciją.

Kaip Eltai sakė Saturno mama Jelena, prieš tris dienas sunegalavęs Saturnas labai stengėsi gydytis, kad tik galėtų dalyvauti popiežiaus Pranciškaus sutikime.

„Tūkstantį kartų ypatinga ši diena. Stebuklas! Važiuodamas į oro uostą Saturnas vis klausinėjo, ar nepavėluosime, ar tikrai mus įleis į oro uostą. Dabar jau esame čia ir laukiame Šventojo Tėvo“, - sakė vilnietė.

Pasak Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos direktorės Violetos Ališauskienės, katalikiškų mokyklų mokiniai, perėję visas patikras, oro uoste labai nekantrauja pamatyti popiežiaus Pranciškaus lėktuvą, spėlioja, kuriuo atskris ypatingasis svečias.

Kai kurie pasakojo, kad nuo ankstaus ryto jaudinasi, vienas kitas net negalėjo užmigti naktį - labai atsakingai ruošėsi galbūt vienintelei gyvenime progai būti arti Šventojo Tėvo.

„Kadangi mūsų gimnazija - katalikiška ir vyksta tikybos pamokos, kalbame apie Bažnyčią ir popiežių, o ypač prieš Šventojo Tėvo apsilankymą Lietuvoje. Žinoma, popiežių Pranciškų vaikai pirmiausia pažįsta kaip žmogų, nes jeigu pradinukui pradėsi kalbėti apie užimamas pareigas, vadovavimą pasaulio katalikų bendruomenei, vaikas nesupras. Todėl pradedame nuo paprasčiausių dalykų - ką jis mėgsta, kuo domisi, koks buvo mažas. Vaikus labai sujaudina, kad dovanų gavęs prabangiausią ferarį ar motociklą, popiežius Pranciškus juos parduoda aukcione, kad galėtų pinigus skirti labdarai“, - dalijosi Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos direktorė.

Mokytojams susitikti su Šventuoju Tėvu taip pat didžiulis įvykis. Kaip sakė V. Ališauskienė, jos vadovaujamos gimnazijos mokytojai su šeimomis vyks į susitikimą su popiežiumi Kaune, jauni mokytojai dalyvaus Šventojo Tėvo susitikime su jaunimu Katedros aikštėje.

„Man labai gražu, kad į oro uostą pasitikti popiežiaus važiavo mažieji mūsų mokiniai, kurie dar nedalyvaus popiežiaus susitikime su jaunimu, todėl atsivežėme mažuosius, negalią turinčius vaikučius čia, kad pamatytų Šventąjį Tėvą ir bent jau jam pamojuotų. Kelis mokinius atlydėjo tėvai, patys turintys judėjimo negalią“, - Eltai sakė V. Ališauskienė.

Jos vadovaujamoje gimnazijoje mokosi 15 proc. mokinių su judėjimo negalia, intelekto sutrikimais. Taip pat gimnaziją lanko pabėgėlių vaikai, iš emigracijos užsienyje į Lietuvą grįžę vaikai, kurie ne visi moka lietuviškai, tad yra integruojami į ugdymo procesą.

Pal. Teofiliaus Matulionio gimnazija Šventajam Tėvui vizito Lietuvoje proga išleido ir padovanos knygą „Dovana“ (El Regalo) lietuvių ir ispanų kalbomis.

Tai mokinių, mokytojų, mokinių pasakojimai, ką jiems reiškia mokytis šioje katalikiškoje mokykloje, kurią lanko ir vaikai su negalia. Knygos pavadinimas nurodo, kad ji išleista dovanai: fotografas Klaudijus Driskius, dailininkė Jūratė Tamošiūnaitė -Karašauskienė, spaustuvė „Baltoprint” viską parengė nemokamai. Knyga išleista ant perdirbto popieriaus, tai irgi yra kaip dovana gamtai.