Susitikęs su ja teisingumo ministras paskelbė, kad padarys viską, jog moteris liktų savo pareigose. Be to, Teisingumo ministerija kreipsis į teismą, kuris nagrinėja įmonės „Niklita“ ieškinį prieš Kazėnienę, ir į teisminį procesą bandys įsitraukti kaip trečioji šalis.

„Aš, kaip teisingumo ministras, tikrai reiškiu paramą Rasai Kazėnienei, ministerija tikrai nepaliks Rasos vienos. Šiandien vyksta teisminiai procesai, ministerija bandys įsitraukti, kaip trečioji šalis. Su tokiu prašymu mes kreipsimės į teismą. Kadangi, kai ji atskleidė ir paviešino ministerijai svarbią informaciją, ji buvo mūsų institucijos darbuotoja. Noriu, kad ji ir toliau tęstų darbą. Po to, kai Rasa atėjo į Kauno tardymo izoliatorių, reikalai ten tikrai pradėjo gerėti, buvo sutaupyta nemažai lėšų ir pirkimo prasme, ir organizacinis darbas buvo atliekamas puikiai“, - sakė E. Jankevičius.

Pasitraukimas reikštų pralaimėjimą

Pati Kazėnienė teigia svarsčiusi trauktis iš pareigų, tačiau supratusi, jog tai nebūtų teisingas sprendimas: „Mane slegia, jaučiu nusivylimą dėl neteisybės, dėl viso kito, tačiau tai niekaip nėra susiję su tuo, jog aš baigiu kovą ir išduodu visus, kurie manim tikėjo, tuos, kurie man padėjo tada, kada buvo sunkiausia – kai buvo šios istorijos pradžia, prieš dvejus metus. Tikriausiai, šiandien trauktis nebūtų išeitis. Tai reikštų mano ir mano šeimos pralaimėjimą, tai reikštų, jog aš pasiduodu ir nebetikiu tuo, ką dariau iki šiol“.

Šiandien naujuoju Kalėjimo departamento direktoriaus pavaduotoju paskirtas buvęs Juozo Bernatonio patarėjas Vainius Šarmavičius. Paklausta, kaip vertina naujai paskirtą darbuotoją, Kazėnienė buvo atsargi: „Ši mano nuomonė yra subjektyvi, jei atsakyčiau, ji būtų išreikšta, kaip gryna tiesa. Aš labai to vengiu, nes pasimokiau iš savo labai atviro nuomonės reiškimo. Tik laikas parodys, ką ponas Vainius gali, kiek žinau, jis kuruos centralizuotus viešuosius pirkimus. Svarbiausia šioje pozicijoje – vidinis sąžinės balsas ir stiprus stuburas“.

Po to, kai Kazėnienė atskleidė korupcinius ryšius Kalėjimų departamente, atsistatydino šio departamento direktorė Živilė Mikėnaitė. Po institucijų atlikto tyrimo buvo atleistas ir Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.